Cât de curată este apa de la robinet, din Constanța

1213
1
Cât de curată  este apa de la robinet, din Constanța - rajaaparobinetpahar7-1464281441.jpg

Articole de la același autor

În ultimele zile, în anumite zone ale județului Constanța au apărut tot felul de zvonuri legate de ploile din ultima perioadă, ploi care ar afecta calitatea apei livrată de RAJA Constanța. Conducerea societății RAJA consideră aceste afirmații false și susține că apa livrată respectă toate normele de calitate și portabilitate.

"SC RAJA SA Constanța a acordat și acordă în permanență o atenție maximă problemelor de sănătate publică. Ca atare, monitorizarea și menținerea calității apei potabile sunt necesități primordiale, pe care se bazează întreaga activitate a societății. În aceste condiții, la nivelul RAJA Constanța funcționează o Direcție de Calitate, ai cărei reprezentanți monitorizează și analizează indicatorii chimici, fizici și bacteriologici ai apei, indicatori care atestă potabilitatea finală a apei livrate", explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Potrivit acesteia, analizele de potabilitate se fac în permanență, în laboratoare acreditate Renar, iar raportările cu toate rezultatele analizelor se fac zilnic. În plus, pentru o monitorizare cât mai exactă a calității apei potabile livrate abonaților, între RAJA Constanța și Direcția de Sănătate Publică Constanța există o colaborare foarte strânsă, reprezentanții direcției realizând un supracontrol asupra monitorizării calității apei potabile. Astfel, inspectorii DSP recoltează probe din toate sursele de apă, dar și de la nivelul rețelelor de distribuție, probe pe care le analizează în laboratoarele proprii.

"Sistemul de distribuție apă potabilă, operat de societatea noastră, este un sistem închis, aflat sub presiune, ce nu are nicio legătură cu ploile sau cu mediul exterior. În aceste condiții, asigurăm toți abonații RAJA Constanța că apa potabilă pe care o consumă din sistemul de alimentare al societății este de calitate, în conformitate cu prevederile legale din punct de vedere chimic, fizic, bateriologic și microbiologic. Toți cei care doresc să obțină informații privind calitatea apei se pot adresa oricând SC RAJA SA, dar și Direcției de Sănătate Publică Constanța, care monitorizează permanent calitatea apei livrată de societate", mai precizează reprezentantul RAJA Constanța. 

Comentează știrea

Pestisorul de aur
27 mai 2016
APA BUNA ?

O invit pe d-na purtator de minciuni Irina Oprea sa deguste apa de la robinet din cartierul Poarta 6 ! Si asta nu acum, ca o consecinta a ploilor din ultima perioada, ci asa, in orice perioada a anului, in special vara, cand pute ! Lasati laudele, va rog ! Toata Constanta stie ca apa din municipiu provine din doua surse: sursa de adancime Cismea si sursa de suprafata Galesu, pompata din Canalul Dunare-Marea Neagra. Cartierele: Poarta 6, Abator, CET, Inel-urile (adica TTM-urile: Tarani, Tigani, Moldoveni) au apa din sursa Galesu. Acesta apa prezinta miros,nisip, pestisori, batracieni,si alte organisme cu care poti popula un acvariu ! Stau de 20 de ani in Poarta 6 si sunt NEVOIT sa cumpar apa imbuteliata, deoarece am ajuns impreuna cu sotia mea , la spital cu probleme de sanatate provocate in urma consumului de apa de la robinet !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6662 secunde