Cartierul Baba Novac iese din noroaie. Ce străzi urmează a fi asfaltate

1067
5

Articole de la același autor

După ani de zile în care au înotat în noroaie, iar primăria nu a reușit să asfalteze decât câteva străzi, locuitorii cartierului Baba Novac vor putea circula civilizat. Autoritățile locale pregătesc proiectul pentru a asfalta o parte din străzile care mai sunt încă pietruite. Nu sunt încă incluse toate străzile, dar vor mai urma și alte etape. 


Primăria Constanța a depus deja la Agenția pentru Protecția Mediului memoriul de prezentare pentru avizarea lucrărilor de construire aferente tramei stradale din cartierul Baba Novac. Deocamdată, în prima etapă, sunt cuprinse străzile Vâscului, Breaza, Crasna, Prislop, Alexandru Șteflea, Horia Grigorescu - tronsonul al doilea, strada Govora - tronsonul al doilea și strada Arnota - tronsonul al doilea. Proiectul este conceput de Ani Merlă, directorul Direcției de Programe din cadrul Primăriei Constanța. 


Potrivit documentației, cartierul Baba Novac a înregistrat de-a lungul ultimilor 15 - 20 de ani o intensă dezvoltare urbanistică reprezentată în principal prin construcții de locuit proprietate privată. 


"Zona este în prezent amenajată empiric cu straturi neomogene de piatră spartă, așezată în mai multe etape, fără compactare în straturi necoezive, care prezintă zone de tasări locale neuniforme din cauza acumulărilor necontrolate de ape pluviale. Prin amenajările propuse se urmărește realizarea unor artere rutiere de acces cu celelalte zone limitrofe și în interiorul cartierului, îmbunătățirea condițiilor de circulație prin realizarea unei structuri rutiere adecvate solicitărilor de trafic și aplicarea de îmbrăcăminte asfaltică, creșterea fluenței și a siguranței circulației rutiere și pietonale din zonă, precum și reducerea factorilor de poluare a mediului, în principal a aerului", precizează reprezentantul Primăriei Constanța. 


Carosabil de 5,5 metri pe mai multe străzi 


Pe aleea Vâscului, va fi asfaltată o porțiune de 76 de metri, de la strada A.D. Xenopol, spre vest, iar lățimea carosabilului va avea patru metri. Pe strada Breaza se vor face 300 de metri, iar carosabilul asfaltat va avea 5 și 5,5 metri pe alocuri. Pe strada Crasna, sunt cuprinși în proiect 180 de metri, de la strada A.D. Xenopol, spre vest, însă carosabilul va avea doar 3.5 metri lățime. 


Apoi, pe strada Prislop, vor fi asfaltați 355 de metri, de la strada Horia Grigorescu la strada A.D. Xenopol, lățimea carosabilului fiind și aici de 3 - 3,5 metri. Alți 376 metri de asfalt vor fi realizați pe strada Alexandru Șteflea, cu o lățime de patru metri, iar pe tronsonul al doilea al străzii Horia Grigorescu sunt incluși în proiect 95 de metri, cu o lățime generoasă, de 5,5 metri. 


În ce privește tronsonul al doilea al străzii Govora, lungimea proiectată este de 133 de metri, de la strada Al. Alexandridi la strada Alexandru Șteflea, iar carosabilul va avea 3,5 metri. Se vor efectua lucrările de asfaltare și pe strada Arnota, pe o lungime de 298 de metri, cu o lățime a carosabilului de 3 sau 4 metri. 
Deocamdată nu sunt cuprinse și trotuarele arterelor respective, așa că acestea vor fi incluse în alte proiecte viitoare. 


Comentează știrea

Nazi
4 octombrie 2017
Opinie

Dupa ani de zile, cati ani mai exact? Prelungirea campinei are 21 de ani de cand nu este asfaltata va invit la prima ploaie sa faceti un reportaj.

DODO
4 octombrie 2017
putina istorie adevarata

cer sa fie sters numele cartierului si strazii Baba Novac , Asta datorita istoriei deoarece acest personaj a fost un tradator de origine sirba care in final s-a vindut turcilor chiar daca a luptat contra cost alaturi de Mihai Viteazu Avem multi alti eroi autohtoni care sint omisi mai ales ca asta nu are nimic de-a face cu Constanta A boteza un cartier si o strada principala cu acest nume mi se pare prea mult doar lipsa de cultura a edililor nostri mostenita de la precedesorii lor comunisti face acest lucru posibil

Coiciu
4 octombrie 2017
Drumeaguri

Sunt curios cum se va face asfaltarea unor carari (pentru ca strazi nu pot fi numite ,au 2-3 metri latime)pentru ca trebuie si trotuare ,findca fiecare a constrit cu l-a taiat capul .Daca faci carosabil de 3,5 m si trece masina de gunoi nu mai circula nimic din sens opus.

drum bun
4 octombrie 2017
x

de cacat cartierul .

Mihai Spor
4 octombrie 2017
nu se poate

au si tupeu sa mai zica cartier rezidential, dimineata se aud gainile si pe strada trec tigani cu calu. Nu poti spune ca esti in Ct.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5767 secunde