Care sunt factorii ce provoacă boli ale scalpului

875
Care sunt factorii ce provoacă  boli ale scalpului - problemescalp2-1501776046.jpg

Articole de la același autor

Produsele cosmetice nepotrivite, igiena precară și alimentația incorectă pot afecta sănătatea părului și a scalpului. Astfel, persoanele afectate au simptome ca: mătreața excesivă, iritații și mâncărimi ale scalpului.

Există mulți factori care pot aduce și simptome deranjante la nivelul scalpului, precum iritația, înroșirea, descuamarea sau mâncărimea, însă, înainte de a căuta soluția potrivită, este necesar să se încerce identificarea și corectarea problemei medicale sau nutriționale care a adus aceasta simptomatologie.

"Multe organisme patogene își pot găsi mediul propice de dezvoltare la nivelul scalpului. Dermatomicozele, precum cele date de pityrosporum ovale și orbicular, și dermatoinfecțiile cu stafilococi și streptococi se pot localiza sau extinde și la pielea capului, aducând, pe lângă efectele nocive asupra sănătății, multă suferință, nervozitate, aspect neplăcut al părului și scăderea încrederii în sine", explică dr. Horia Albu, specialist dermatolog.

Tratamentul pentru aceste afecțiuni se ajustează în funcție de factorul care a provocat afecțiune și poate include medicamente antimicotice, antibiotice sau produse de îngrijire zilnică pe bază de anumite substanțe. Nu utilizați tratamente fără a consulta un medic specialist. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3233 secunde