Care sunt condițiile de acordare a pensiei în alte state

460
1
Care sunt condițiile de acordare a pensiei în alte state - pensii1-1490889522.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care se află în prag de pen-sionare și care nu se mai află în țară trebuie să știe că, pentru a intra în posesia banilor de la stat, este nevoie ca aceștia să depună la Casa Județeană de Pensii (CJP) o serie de documente. 


În primul rând, este nevoie ca persoanele vârstnice să depună la ghișeele CJP cererea de pensie, însoțită de actele doveditoare, urmând ca aceasta să transmită în celălalt stat documentele necesare în vederea stabilirii drepturilor de pensie. 


La stabilirea drepturilor de pensie, se vor avea în vedere perioadele de asigurare realizate în ambele state, iar drepturile se acordă proporțional cu perioada realizată în fiecare stat. 


Comentează știrea

Dorel
31 martie 2017
Pensie mizerabilă

Pensionară româncă care a muncit toată viața alături de sotul ei neamț în R.F.G. are acum pensia ei, plus 50% din pensia soțului care a murit cu mai mult timp în urmă. Cu ambele pensii pe 4 luni i-a cumpărat fiului ei un microbuz second-hand pentru transport marfă. Din câte știu la noi soțul supraviețuitor are dreptul în plus și la 50% din bunurile ce-i reveneau soțului decedat, dacă au moștenitori. De ce soțul supraviețuitor (pensionar) nu are dreptul in afară de pensia lui și 50% din pensia soțului decedat ??. Nu există decât un singur motiv, nu mai au guvernanții ce să fure ?!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Martie 2017
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.631 secunde