Caniculă la Constanța. Unde te poți răcori dacă ai drumuri prin oraș

279

Articole de la același autor

Dacă aveți drumuri prin oraș și simțiți că vă doboară canicula, nu ezitați să vă adăpostiți într-unul din punctele de prim ajutor amenajate de autoritățile locale. Acestea sunt pregătite cu apă rece și găsiți un pic de umbră unde că vă trageți sufletul. 


Sunt 12 puncte în cluburile pentru pensionari și pavilioanele de vară din parcuri, dar și șase corturi în diferite puncte intens circulate din oraș. Iată unde se află cele 12 puncte: Clubul pensionari din Km 4 - 5, pe Șoseaua Mangaliei nr. 86, Clubul pensionari Far, pe strada Aurora nr. 2, bl.PF1, pavilioanele de vară din parcul de la Teatrul de Stat "Oleg Danovski", din parcul Tomis II, din parcul de la Casa de Cultură, din parcul de la Poarta 6, din Parcul Tăbăcărie - Țara piticilor, din piațeta Badea Cârțan, din parcul de la CET, din parcul de la Gară, Club pensionari Poarta 6 - strada Brizei, blocul FD3 și Clubul pensionari de la Casa de Cultură, pe bulevardul Lăpușneanu nr.66, blocul LE 9. Cluburile și pavilioanele sunt dotate cu dozatoare de apă rece.


Pe lângă cele 12 centre, RAJA a amplasat alte șase corturi dotate cu dozatoare de apă rece, la Poarta 2, lângă stațiile RATC, la Delfinariu, în stație RATC cu direcția de mers spre Mamaia, pe strada Mircea cel Bătrân, în fața Centrului Militar Zonal, pe strada Soveja, vizavi de City Park Mall, în Tomis III, în apropiere de ANAF și în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.


"În cazul în care situația o va impune, municipalitatea, alături de S.C. RAJA S.A., este pregătită pentru amenajarea altor patru corturi. Unul va fi amplasat în zona Cora Brătianu, la intersecția cu strada Dezrobirii, unul la Boema, vizavi de benzinărie, unul în zona ICIL, în mini-parcul de la fântânile arteziene și unul la Dacia, lângă elicea de vapor", a declarat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.


Personal medical în corturile primăriei
Mai mult, fiecare cort și punct al primăriei este monitorizat de personal medical specializat, asigurat de Serviciul Inspectorat Protecție Civilă din cadrul Primăriei Constanța. Acesta va acorda asistență medicală de urgență în orele de vârf, când arșița este foarte puternică


"Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugăm cetățenii să evite expunerile la soare în special între orele 12 și 16, iar în cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecție, cum ar fi pălării, umbrele, ochelari de soare, și să consume multe lichide. Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la numele de telefon 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66", mai explică reprezentanții Primăriei Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7603 secunde