Când vor fi distribuite, la Constanța, pachetele cu alimente de la UE

741
1
Când vor fi distribuite, la Constanța, pachetele cu alimente de la UE - candvorfidistribuite-1418657874.jpg

Articole de la același autor

În prag de sărbători de iarnă, fiecare mic ajutor este binevenit pentru cei care au puțin. În țară, sute de oameni se calcă în picioare, la cozi imense, pentru pachetele cu alimente, sosite de la Uniunea Europeană. În Constanța, însă, bătrânii și sărmanii mai au de așteptat. Distribuția pachetelor se va face abia la anul.

În premieră, anul acesta, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice va da alimentele pe bază de cupoane individuale. Acestea au fost trimise la adresele beneficiarilor. Chiar dacă la Constanța au ajuns la oameni aceste cupoane, pachetele nu pot fi încă distribuite. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, deocamdată nu au fost aduse alimentele care vor constitui pachetele respective și este puțin probabil ca să mai fie timp anul acesta.

"Distribuirea pachetelor se va face la anul. Deocamdată ne concentrăm cu distribuirea pachetelor oferite de primărie, către beneficiarii din municipiu. Apoi va începe vacanța bugetară și nu se va mai putea face nimic ", ne-a spus un lucrător de la Centrul de Informare Cetățeni.

Mai mulți beneficiari

Anul acesta, ministrul Muncii, Rovana Plumb a decis să extindă Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Acesta este finanțat din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane, un fond special, creat de Uniunea Europeană pen-tru acordarea de ajutoare materiale. Se pare că, anul acesta, vor mai fi introduse în program aproximativ 700.000 de persoane, care vor primi cupoane pentru alimente. Astfel, dacă în 2013 beneficiau de pachete 2,6 milioane de persoane, de acum, numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferența constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocație pentru susținerea familiei.

Peste 19.000 de beneficiari, la Constanța

Până acum, de program beneficiau familiile și persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, șomerii care primesc o indemnizație lunară de până la 400 de lei, precum și cei care nu mai primesc această indemnizație, pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 de lei pe lună, pensionarii beneficiari ai indemnizației sociale, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii și persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991, privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

"Creșterea cu 700.000 de persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziția de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 de milioane de euro, în 2014, bugetul se situează la 120 de milioane de euro, adică 535,8 milioane de lei cu TVA", a adăugat ministrul Muncii.

În județul Constanța, în 2013, au beneficiat de pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană, peste 10.000 de persoane. Pachetele sunt distribuite de fiecare primărie în parte, conform unui program local. Ajutoarele care se distribuie conțin două kg de făină, patru kg de mălai, șase kg de orez, 800 de grame de paste făinoase, trei kg de zahăr, jumătate de kg de biscuiți, un kg de fasole, două cutii de mazăre, o cutie de roșii în bulion și o cutie de pastă de roșii.

Comentează știrea

vasy
16 decembrie 2014
munca

Recomamdarea, poate aduce ea bani? De cate ori ai vazut un film care ti-a placut si l-ai recomandat altora si acestia au mers sa-l vada? Ai fost rasplatit pt aceasta? Cumperi paine tot de la acelasi magazin ca este aproape de tine si iti place. Ai fost rasplatit pt aceasta de catre patronul magazinului? Exemplele pot continua. Cate recomandari a ceea ce iti place, si ce iti face bine, faci? Dar nu ai fost rasplatit. Prin recomandare poti sa castigi bani, dar numai daca vrei. Pt ati da mai multe sfaturi trimite-mi la adresa de email [email protected] enuntul "Vreau sa cunosc mai multe" si eu iti voi trimite multe informatii valoroase. Vreau sa colaborez doar cu cei real interesati. Astept emailurile dumneavoastra.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4432 secunde