Campania internațională "Young Heroes" vine și în România. Copiii români "desenează" România lor

210

Articole recomandate

Mii de copii și tineri din România sunt încurajați să participe activ la îmbunătățirea calității vieții din comunitatea lor, grație unui nou proiect internațional, intitulat "Young Heroes". Campania, la care au aderat deja peste 30 de țări, a fost lansat, luna trecută, de Grupul Internațional Helen Doron English.

După mai multe documentări pe care aceștia le-au efectuat împreună cu profesorii lor, copiii de la centrele internaționale Helen Doron English din România, au inspectat cartierele în care locuiesc, învață sau se joacă și au venit cu propuneri pentru a le transforma în locuri mai bune pentru ei. 


Astfel, 5 orașe din țară au demarat deja acțiuni gândite de copii și implementate împreună cu profesorii lor:


• Constanța (14 mai, ora 10.30): Copiii de la Centrul Internațional HDE din Constanța vor participa la o acțiune de strângere de fonduri, care face parte din evenimentul Constanța Pedalează. Toate fondurile donate vor fi direcționate pentru salvarea copiilor bolnavi cronic.


• Sibiu (aprilie-mai): La Centrul Internațional Helen Doron English din localitate, au fost invitați copiii de la un orfelinat să participle la activități recreative specifice metodei Helen Doron. Aceștia au petrecut împreună cu copii care activează în centrul de limba engleză, timp o oră jumătate, moment în care s-au distrat prin jocuri, dans și activități de lucru manual. Profesoarele de la Helen Doron English le-au citit micuților o poveste despre ce înseamnă perseverență și cât de importantă este toleranța dacă vrem să trăim într-un loc mai bun.


• Râmnicu Vâlcea (aprilie-mai): În această lună, copiii din centrul HDE Râmnicu Vâlcea se vor ocupă de vânzarea de cupcakes și handmade. Toate fondurile colectate vor fi direcționate pentru salvarea copiilor diagnosticați cu leucemie.


• Arad Nord Est (aprilie-mai): Copiii de la Centrul HDE Arad N-E au vizitat un centru de bătrâni și i-au bucurat pe aceștia cu activități și cântece în limba engleză.

• Brașov (aprilie-mai): Copiii din Centrul Helen Doron English Brașov au ajutat la plantarea a 200 de arbori în zonă verde de lângă podul Fartec. Datorită efortului lor, în câțiva ani oamenii se vor putea bucură de micul parc realizat de ei, în campania internațională "Young Heroes".

O comunicare constructivă între generații, o educație mai deschisă

"Este momentul să ne aliniem la noul trend mondial, în care copiii noștri sunt ascultați din ce în ce mai mult și sunt încurajați să-și construiască propriul viitor. Prin Helen Doron English România, am adus această inițiativă globală la noi în țară și îi încurajăm pe tineri să participe activ la reconstruirea României după propria lor viziune. Printr-o educație mai deschisă, printr-o comunicare mai constructivă între generații, există șanse reale ca viața noastră colectivă să se îmbunătățească, pentru a le oferi copiilor noștri drept moștenire un viitor mai bun", declară Ștefania Filip, Master Francizor Helen Doron English România. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0743 secunde