Centrul Constanței își schimbă fața!

Bulevardul Ferdinand a scăpat de cablurile agățate de stâlpi

922
2

Articole de la același autor

Ani la rând, centrul Constanței a rămas ancorat între indiferența autorităților și interesul investitorilor. De doi ani încoace, însă, primăria și-a propus să schimbe la față Constanța și să readucă bulevardele orașului în anii pe care îi trăim. A fost reabilitat bulevardul Tomis, s-a lucrat și pe bulevardul Ferdinand și urmează alte zone importante ale Constanței. 


Modernizarea bulevardului Ferdinand, chiar dacă îi este păstrat aerul interbelic, a intrat în linie dreaptă. Au fost montați stâlpii de iluminat și au fost demontați cei vechi, astfel încât, pentru prima dată după mulți ani, bulevardul a scăpat de atât de inesteticele cabluri aeriene. 


La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Primăriei Constanța, în colaborare cu operatorii de cablu tv, telefonie și internet, au încheiat lucrările de tăiere a cablurilor aeriene. În perioada următoare, lucrările vor continua cu demontarea stâlpilor de beton. 


"Cablurile tăiate în ultima perioadă au fost migrate anterior în subteran. Lucrările au fost executate treptat, astfel încât constănțenii să nu fie privați de serviciile operatorilor de cablu tv, telefonie și internet", precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc. 


Potrivit acesteia, în prezent, în paralel, se lucrează la crearea infrastructurii pentru migrarea în subteran a cablurilor de pe bulevardul Aurel Vlaicu. 


Urmează bulevardul Alexandru Lăpușneanu 


De asemenea, se pregătesc documentațiile pentru demararea modernizării bulevardului Alexandru Lăpușneanu, una dintre cele mai importante și mari artere rutiere din oraș. Planurile sunt mari pentru acest bulevard, care, potrivit primarului Decebal Făgădău, ar putea deveni prima arteră smart, cu stâlpi și parcări inteligente, cu pistă de biciclete și o bandă destinată exclusiv transportului în comun. 


De altfel, recent, Decebal Făgădău a confirmat faptul că în municipiul Constanța vor avea loc o serie de schimbări și că marele său proiect constă într-un Masterplan de transport care să ajute și să schimbe fața orașului. 


Comentează știrea

Smartuiol de Serviciu
16 august 2017
Fagadaisme de smart city

De-a lungul Blvd. Lapusneanu s-au construit pe spatii verzi niste blocuri.Cine oare a semnat acele autorizati?Nu oare acest Fagadau care ne tot promite orasul Smart cu spatii verzi? Cum poate ajunge Constanta un oras "Smart" cand cel mai mare parc al sau Parcul Tabacariei , a ajuns vai de mama lui in era Mazare-Fagadau.Nici daca treceau vandalii sau hunii lui Attila nu arata asa de jalnic. Sa ne spuna Fagadau ce va face cu focarul de infectie denumit "Satul de Vacanta" ,care se afla la capatul viitorului bulevard "Smart"?Din presa aflam ca in acest oras mizerabil ,bantuie " Enterocolita lui Fagadau" asa cum pe la 1812-1813 bantuia prin Bucuresti "Ciuma lui Caragea". Pe site-ul primariei,Fagadau ne spune ca a finalizat proiectul european transfrontalier C-ta-Balchick , cel cu biciclete.Din bani europeni C-ta trebuia sa aibe 24 de statii si 390 de biciclete,iar Balchick 6 statii si 100 bicilete.Mergeti va rog in Balchick sa vedeti ca la ei functioneaza, numai la noi nu .De ce?De ce nu-l intreaba procurorii DNA C-ta pe domn primar unde sunt cele 390 de biciclete achizitionate din fonduri europene?Cumva si-au tras procurorii constanteni biciclete gratis de la primarie si noi nu stim? Domn primar degeaba te-ai plimbat toata Europa si conduci un BMW , tot un mujic parvenit esti.Poti sa ai mama BMW-ului, negreala de sub unghii tot nu iese. Vrei oras Smart si verde, trage o fuga pana la Iasi sau Cluj sa vezi ce parcuri si gradini botanice au.Da o fuga la Sibiu sa vezi cat costa parcarea( 1 RON-6 ore), cu tichet pe care-l cumperi de la un automat, nu precum in Constanta 2 RON/ora ,plus ca cei de la parcare nu-ti taie chitanta(in atentia ANAF). PS. Sa nu credeti stimati concetateni ca daca il schimbam pe toparlanul de la Primarie cu o pramatie de la PNL ne va fi mai bine.Am scapa orasul de " Enterocolita lui Fagadau " si am da peste "Aviara lui Boroianu" sau s-ar umple orasul de bannere si copertine facute de PlastyProd.Actuala clasa politica a acestui oras este corupta pana in maduva oaselor.

MARIUS
16 august 2017
fagadau

BRAVO

Răspuns la: Fagadaisme de smart city
Adăugat de : Smartuiol de Serviciu, 16 august 2017
De-a lungul Blvd. Lapusneanu s-au construit pe spatii verzi niste blocuri.Cine oare a semnat acele autorizati?Nu oare acest Fagadau care ne tot...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5133 secunde