Campania "Cuget Liber": "O jucărie pentru copiii necăjiți"

BUCURIE FĂRĂ MARGINI! ÎMPREUNĂ AM FĂCUT FERICIȚI 24 DE COPILAȘI

1255
6

Articole de la același autor

Bucurie fără margini! Împreună, am făcut fericiți 24 de copilași  Redacția "Cuget Liber" a inițiat, luna aceasta, o campanie umanitară cu scopul de a veni în ajutorul copiilor necăjiți, din centrele de plasament, centrele de primire în regim de urgență sau care se află în asistență maternală. O mică parte din acești copilași au fost mult mai veseli și vioi, ieri, iar acest lucru se datorează tuturor celor care au venit la sediul ziarului nostru, săptămâna trecută, pentru a aduce jucării, hăinuțe, fructe și dulciuri. Respect, oameni cu suflet mare! 


Primul centru vizitat de echipa redacțională a fost la Centrul de primire a copilului în regim de urgență, amplasat în strada Aluniș nr. 4. Aici, am fost întâmpinați de 24 de suflete nevinovate, copii cu vârste de la patru la 15 ani, cărora li s-a citit o bucurie imensă pe chip în momentul în care au văzut pachetele cu dulciuri, jucării și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. 


"Atacul" pungilor cu cadouri s-a produs în secunda imediat următoare a intrării noastre în sediu, cei mici înghesuindu-se care mai de care să apuce o jucărioară și să înceapă s-o manevreze cât mai rapid. 


"Eu mi-am ales o mașinuță, pentru că îmi plac foarte mult", ne-a declarat un băiețel. "Pentru mine, poneiul este mai interesant", ne-a spus fericită o fetiță. Peste tot, erau numai jucării împrăștiate, iar fericirea plutea în aer, printre ei… peste tot. 


Ca urmare, cu mic, cu mare, toți și-au exprimat bucuria. În centru există și cinci surori, de 4, 8,10, 12 și 14 ani, toate la fel de vesele și sociabile. Fetițele spun că le place foarte mult să meargă la grădiniță și la școală și speră ca într-o zi părinții să le ia înapoi acasă. Până atunci, însă, învață, se joacă și se străduiesc să devină oameni cât mai buni. 


Denisa este clasa a VII-a și se află în Centrul de primire a copilului în regim de urgență de aproximativ un an. Fata este un elev extrem de silitor și are rezultate excepționale la învățătură. Cu toate acestea, ea ne-a declarat că, deși învață multe lucruri în centru, faptul că se află la acest moment acolo nu este altceva decât o "experiență" și că speră ca peste câțiva ani să devină o cântăreață de succes. 


"În centru am ajuns în 2016. Înainte de a veni aici, am locuit cu mătușa noastră. Tata a murit în urmă cu șase ani, iar de atunci, mama nu a mai avut posibilități să ne crească pe mine și celelalte două surori, în vârstă de 8 și 12 ani", ne-a mărturisit fata. 
Dacă adolescenta își dorește o carieră în domeniul artistic, un alt coleg de-al său, Florin, elev în clasa a V-a, vrea să se facă tractorist. Desigur, fiecare dintre acești copilași are propriul său plan și cu această ocazie le urăm mult succes. 


Copii care nu știu cum este să primești un cadou 


Referitor la ajutoarele primite, directorul centrului, Olga Abaianiți, a declarat că acestea înseamnă foarte mult pentru ei, mai ales că celor mici le place să interacționeze cu oameni din afară. 


"Pentru toți acești copilași, bucuria este nemărginită atunci când primesc ceva sau când se face ceva pentru ei. În fiecare lună, îi sărbătorim pe cei născuți în luna respectivă. Din nefericire, mulți dintre ei nu știu ce înseamnă o zi de naștere sau cum este să primești un cadou. Anul trecut, una dintre fetițe, Mădălina, deși avea 11 ani, a început să plângă la aniversarea ei de emoție", a mai spus directorul. 


Psihologul Daniela Paris spune că perioada pe care ei o petrec în centru variază de la un caz la altul. 


"Acolo unde lucrurile se rezolvă, părinții vin să-i ia înapoi acasă, deci au posibilitatea de a-i reintegra din nou în familie. Oricum, în toată această perioadă, copiii pot ține legătura cu părinții, se sună reciproc", a explicat specialistul. Ea a mai precizat că orice copil care se află la un moment dat în dificultate, care este victima unui abuz de orice fel sau ai cărui părinți nu îl mai pot întreține poate ajunge în centru. 


Cotidianul "Cuget Liber" le mulțumește tuturor celor care au ajutat până acum și îi invită pe toți care au posibilitatea să se alăture campaniei noastre, iar împreună să avem grijă de copiii necăjiți. Suntem convinși că în județul Constanța există, în continuare, părinți inimoși cărora le-au rămas o mulțime de lucruri mici de la copiii lor și pe care le putem da, mai departe, unor suflete care chiar au nevoie de ele și care le fac viața mai frumoasă. 


Suntem convinși că fiecare dintre voi are prin casă jucării sau obiecte pe care nu le mai folosiți. Haideți să dăm cu toții o mână de ajutor acestor copii! Vă invităm să vă alăturați campaniei noastre! Toate lucrurile dumneavoastră vor ajunge exact acolo unde trebuie! Tu cu ce poți ajuta? 


Donațiile pot fi aduse la sediul redacției "Cuget Liber", bd. I.C. Brătianu nr. 5. 


Comentează știrea

Liviu Chilian
19 septembrie 2017
Altfel de "copii"

Holocaustul Romanilor, fizic si moral, este neiertător! Criminalii politicastri autohtoni si stăpânii lor străini in frunte cu Jewnglishtanezii-Amerikknari si Israhatzelenii extermina in primul rând copiii Romani! Copiii ce supraviețuiesc, îndeosebi cei din...grajdurile("satele") bantustanului, vegetează intr'o antiviata primitiva, dezumanizanta. Sărăcia si promiscuitatea sunt status quo in grajdurile("satele") patriei Rromarlane; tare ce fac din copii, umbre umanoide. Realitatea interna si INFLUENȚA Amerikknara satanice ii arunca pe mulți copii Romani in ghearele promiscuității si crimei juvenile

Liviu Chilian
19 septembrie 2017
Altfel de "copii"

Satul Piatra din comuna M Kogalniceanu

Liviu Chilian
19 septembrie 2017
Altfel de "copii"

Satul Piatra din comuna M Kogălniceanu este o "oglinda"(citește grajd) a antisocietatii Rromarlane kkpIUDAliste in care copiii sunt primele victime. Sunt copii ce nu merg la școala. Câțiva s'au "căsătorit" la 15 ani. Singura "distracție" este cea de tip gang-amerikknar. Se aduna in număr mare in fata unei "case", pe strada, si poluează verbal-vulgar-paroxistic si fonic vecinătatea, pana la orele 1-2 dimineața. Sunt "adolescenți" ce au adoptat promiscuitatea periculoasa a...motociclismului-gangsteresc de tip amerikknar. Dar, fenomen ce tine de suprarealismul-sadic, sunt copii ce au învățat sa atace bătrânii in casele lor, pt a'i jefui. In ultimii trei ani, in Piatra au fost câteva cazuri incredibile in care bătrâne au fost terorizate-jefuite in casele lor, de către copii-adolescenți-tineri. Una a murit la nu mult timp dupa crima, din cauza spaimei ce i'a distrus creierul!

Liviu Chilian
19 septembrie 2017
Altfel de "copii"

Fără sa'si dea seama, am interogat un grup de copii din Piatra, ca sa pătrund substratul psihologic ce face din ei victime subumane. Prima sursa a "educației" lor este "Smart"phonul cu ajutorul căruia se adăpa din subcultura violent-amerikknara A doua sursa sunt "modelele", reperele politicastre gen Mazăre, Ciocănitoarea Woodry si Tariceanu-Regele-Solomon(Zsidanul cu o mie de neveste). A treia sursa a "educației" lor, sunt manelele. De școala nu au putut sa cârâie nimic! Am fost surprins sa aflu ca ei știu cine "conduce" comuna. O femeie pe nume Ankutza Belu ce face parte din partidul liberabiat(liberal), căreia copiii ii cunosc biografia. Ei știu ca primărița liberală s'a măritat tot la 15 ani cu un Machidon cu multe oi, bogat, mai in vârsta ca ea cu 30 de ani. Apoi, l'a părăsit pt nepotul lui, care e membru important al partidului liberal. Pt copiii din Piatra, primărița e modelul "moral"

Liviu Chilian
19 septembrie 2017
Altfel de "copii"

Am trecut la interogarea subtila, pt a stabili resortul ce i'ar forța sa recurgă la violenta, hoție, teroare. Lipsa banilor! Copiii nu au bani de buzunar. In "mintea" lor, bătrânii au cât de cât o pensie, sau primesc ajutor de la copiii lor - cazul mamei mele. Jefuindu'i pe bătrâni, e un fel de joaca pt copii - bătrânii n'au nevoie de bani. Asta am înțeles de la...junii Romani! In ultimii trei ani, mama mea a făcut fata(s'a salvat singura) la trei tentative de jaf comise de copii-"adolescenți"-tineri din grajdul("satul") Piatra. Ultima a avut loc Sâmbăta noaptea in jurul orei 12.30. A avut norocul christic ca nu dormea. I'a auzit pe criminali guitzand: (nu la usa aia. N'o poți deschide. Vino la usa asta). A aprins lumina si a strigat numele meu. Așa s'a salvat! A auzit cum unul dintre criminali a căzut zgomotos, in graba cu care a sărit gardul. Sigur, e rănit. Poate fi identificat. Asta dacă ar fi poliție ce sa vegheze la Securitatea publica! Este arhicunoscut ca poliția, in sine, este o entitate criminala. Si ei aleargă dupa îmbogățire si ii apăra pe...liberalii gen Ankutza ce jefuiesc...norodul; care norod e Patria. Cu așa copii, vai de viitorul patriei Rromarlane. Trăiască liberalii si Ankutza(fără nicio...rima, zmecherilor).

Liviu Chilian
19 septembrie 2017
Grajdul("satul") Piatra, colț feeric din flankkl estic al Jewniunii Jewropene

Imaginati'va ca mergeți pe un drum de țara sau recent asfaltat, dupa ce pe acel drum din...inima unui sat cu 360 de case(destul de...măricel), a trecut o turma de 900 de oi si 500 de capre, turma ce a traversat grajdul("satul") de la un capăt la celălat. Aceasta e realitatea din grajdul("satul") condus de Ankutza(fără rima) Liberala. Fenomenul este, însă, o DEMONSTRAȚIE ASTRALĂ!! Ca tot ce'i românesc nu piere! Si nici nu va pieri! S'au adaptat bieții Romani si la URGIA neocapitalista. Cu ce preț?!? Ce mai contează PROMISCUITATEA si primitivismul! Importantă e supraviețuirea! Dar, sa psihanalizam. Sunt câteva familii ce țin mii de oi. Le aduc in sat(???). Batalii ii vând la Harapi. Vin tiruri imense in sat si ii iau. Dar, ce nu știu...oierii multimiardari ce tin oile in sat! Batalii românești ajung la ISIS. Da! Ciobanii Romani ce trăiesc cu oile in "dormitor", HRĂNESC terorismul Islamic. Si asta sub oblăduirea Libralei Ankutza(fata rima) ce se mândrește ca pe mosia ei, oile trăiesc in...sat, iar Rumanii in grajd. Asta in grajdul Piatra. Ca in Karamurat, oile lu' barba'su Machidonu', sunt oprite la bariera. N'au voie sa invadeze...dormitorul Doamnei Primar! Huuuooo! Rromarlani-porcidecaine rabiati! Starpituri satanizate! Gnomi blestemați!(proverb românesc)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3944 secunde