Bani europeni pentru colectarea deșeurilor și infrastructura de apă din județul Constanța

299
1

Articole de la același autor

Două proiecte importante pentru județul Constanța privind dezvoltarea infrastructurii de apă și pentru gestionarea deșeurilor vor fi continuate și în anii următori, cu fonduri europene.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 10 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o contribuție din partea UE de aproximativ 800 de milioane de euro. Investițiile au în vedere lucrări de infrastructură începute între 2007 i 2013, ce vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare. "Aceste proiecte reprezintă mai mult decât simple investiții în infrastructură: folosite în mod eficient pot deveni catalizatori ai dezvoltării la nivel local, regional și naional. De aceea este cu atât mai important ca fondurile UE să fie folosite în mod strategic și în concordanță cu prioritățile de investiții din România", a precizat Corina Crețu.

Două dintre cele 10 proiecte vizează lucrări în domeniul gestionării deșeurilor și infrastructurii de apă în județul Constanța. Este vorba despre Dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor și Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și a sistemului de canalizare (proiect în comun cu județul Ialomița), realizat de SC RAJA SA.

Astfel, proiectul de management al deșeurilor vor contribui la reducerea dimensiunilor depozitelor de acest fel prin integrarea activităților de separare, colectare, transport, tratare, reciclare și eliminare. De asemenea, se are în vedere închiderea sau reabilitarea depozitelor non-conforme cu standardele europene, potrivit angajamentelor privind mediul înconjurător asumate de România.

În ce privește proiectul de apă și apă uzată, acesta include realizarea de infrastructură și facilități de tratare a apei uzate, cât și îmbunătățirea accesului la sistemele de alimentare cu apă potabilă. Această infrastructură va contribui la oferirea de servicii și la un grad de acoperire în domeniul apei curente și a celei uzate în conformitate cu directivele europene, în mod special cele legate de calitatea apei și de tratarea apei uzate în mediul urban. 

Comentează știrea

BASTINAS
31 ianuarie 2017
HIGIENA UNUI ORAS EUROPEAN

CE BINE AR FII SA EXISTE SACI DE PLASTIC SOLIZI PT PUBELE SI SA FIE SCHIMBATI DE FIECARE DATA CAND SUNT GOLITE PUBELELE.MIROSUL INFECT AR DIMINUA SIMTITOR.DEASEMENEA APA CURENTA SI SCURGERE LA FIECARE SPATIU PT. PUBELE. ODATA PE LUNA PUBELELE TREBUIE SPALATE CU UN PRODUS DESINFECTANT SI FRUMOS MIROSITOR. IN SPECIAL VARA DUPA "SPALAREA" PUBELELOR SI GOLIREA LOR DE APA INFECTA IN MIJLOCUL STRAZILOR MIROSUL ESTE INSUPOTABIL 2-3 ZILE. PUBELE SPECIALE PT. DESEURI PE CATEGORII SUNT INEXISTENTE. CUM SA TRIEM MATERIALELE DACA NU AVEM UNDE SA LE PUNEM? OARE ESTE ATAT DE GREU SA ARUNCATI UN OCHI PRIN EUROPA SI SA LUATI EXEMPLU? SAU INDOLENTA, HOTIA SI LIPSA TOTALA DE SPIRIT GOSPODARESC PRODUCE ACEASTA SITUATIE? SAU TOATE 3 LA UNLOC?REPARTIZATI MAI BOILOR DE LA PRIMARIE PUBELE PT. DESEURI PE CATEGORII, ANGAJATI OAMENI PT. INTRETINEREA LOR. IMBECILII DRACULUI.PUTE PE STRAZI CA IN EVUL MEDIU!! ESTE NEVOIE DE BANI EUROPENI CA SA AVEM PUBELE DE PLASTIC? ERAM O TARA CARE EXPORTA MATERIE PLASTICA CHIAR SI PT. MARILE FIRME DE ELECTRO-MENAJERE. MATERIE PRIMA AVEM BERECHET SI NU SUNTEM CAPABILI SA PRODUCEM CONTAINERE SI SACI DIN PLASTIC PT. GNOAIE.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Cultură-Educație : Cum pot accesa tinerii fonduri europene
Vineri, 16 Septembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.3975 secunde