Avarie majoră la conducta ce alimentează Constanța cu apă

250

Articole de la același autor

Constanța, Lumina, Năvodari și Ovidiu au fost la un pas să rămână fără apă rece, week-end-ul trecut. 


Sâmbătă seară, constructorul care execută lucrările la autostrada Constanța - Ovidiu, pe centura de descărcare a traficului înspre Ovidiu, în zona localității Poiana, a avariat una din cele două magistralele de apă, cu diametrul de 1.200 mm. 


"Conducta respectivă transportă apă brută de la sursa Galeșu la stația de tratare și pompare Palas, ce asigură alimentarea cu apă a localităților Constanța, Lumina, Năvodari și Ovidiu. Imediat, la fața locului au fost trimise mai multe echipe de intervenție ale RAJA, cu toate utilajele necesare", explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea. 


Potrivit acesteia, alimentarea stației de tratare și pompare Palas de la sursa Galeșu s-a făcut, ulterior, doar printr-o singură conductă cu diametrul de 1.200 mm. 


"Pentru a asigura debitul de apă necesar la stația Palas, s-au făcut manevrele de vane pentru a suplimenta o parte din necesarul de apă de la sursele Caragea - Dermen. Din fericire, nu s-au înregistrat probleme în furnizarea apei către abonații deserviți de stația Palas", a mai adăugat reprezentantul RAJA. 


Aceasta este a doua oară când constructorii avariază conducta de apă rece. Prima dată s-a întâmplat în septembrie 2011, când a fost inundată și o mare parte din zona respectivă. Ulterior, în mai 2012, conducta a fost distrusă de o viitură puternică, după ce fusese decopertată de lucrătorii de la construcția autostrăzii. Atunci, orașul Năvodari a stat fără apă rece la robinete timp de trei zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5412 secunde