Astăzi este ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei

117

Articole de la același autor

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC.

Anul 2017 este al doilea din campania începută în 2016, numită "Uniți pentru a pune capăt tuberculozei'', potrivit site-ului www.who.int. În acest an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) își va concentra atenția asupra unirii eforturilor pentru a nu lăsa pe nimeni în afara activităților care previn discriminarea sau marginalizarea din cauza bolii, pentru a preveni dificultățile în accesul la tratament.

OMS face apel pentru noi angajamente și o nouă acțiune în lupta globală împotriva tuberculozei — una dintre bolile infecțioase care provoacă cele mai multe decese în lume. Potrivit statisticilor OMS, în perioada 2000-2015, 49 de milioane de vieți au fost salvate prin diagnosticare la timp și tratament.

Adunarea Mondială a Sănătății, convocată anual de OMS la Geneva, a adoptat o rezoluție, în mai 2014, de aprobare a noii Strategii globale privind tuberculoza pentru următorii ani, care are drept scop stoparea epidemiei TBC la nivel mondial, reducerea numărului de decese din cauza TBC cu 95% și reducerea numărului de cazuri noi cu 90%, între 2015 și 2035.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8346 secunde