Astăzi cade pe Pământ satelitul NASA

3253
Astăzi cade pe Pământ satelitul NASA - uars-1316770425.jpg
Satelitul EARS va inta în cursul zilei de astăzi în atmosfera Pământului. Potrivit experților NASA, cel mai probabil satelitul se va prăbuși în zone masiv populate, previziunile acestora excluzând însă continentul american.
Satelitul UARS (Upper Atmosphere Research Satellite), cu un diametru de 4,5 metri și lung de 10,6 metri, este în prezent un satelit inert, scos din funcțiune, după ce a rămas fără combustibil, în 2005.
Aparatul, care cântărește aproape 6,5 tone, se va dezintegra, spun oamenii de știință, odată ce va intra în atmosferă, reducând astfel pericolul unei coliziuni ucigașe. Amenințarea rămâne totuși la parametri reali. După ce i-au calculat traiectoria probabilă, experții au realizat că satelitul defunct are mari șanse să se prăbușească într-o zona dens populată.
Viteza cu care se îndreaptă spre Pământ va face ca UARS să se dezintegreze, cercetătorii preconizând cu probabilitate că acesta se va sparge în 26 de bucăți care ar urma să lovească suprafața Terrei.
Experții spun că cel mai devreme, regiunea în care va cădea satelitul va putea fi cunoscută cu circa două ore înainte de impact.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Social : Începe bursa locurilor de muncă
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Social : Primul pas spre o viață independentă
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Social : Aveți abonament la bunătate?
Pagina a fost generata in 3.4499 secunde