Astăzi ajunge la Constanța "Caravana Carierei"

124

Articole de la același autor

Blocul Național Sindical organizează astăzi, la Constanța, o întâlnire regională cu reprezentanți ai angajatorilor locali, reprezentanți ai autorităților cu atribuții în piața muncii, profesori, elevi, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale. Evenimentul se desfășoară începând cu ora 9,00, în sala de ședințe a Prefecturii Constanța, în cadrul proiectului Caravana Carierei.

Demersul este menit să vină în sprijinul elevilor de liceu care se pregătesc să pășească spre piața muncii sau spre ciclul superior de învățământ. Întâlnirile au ca scop stabilirea unui concept de bază pentru Centrele de dezvoltare a carierei, centre menite să întărească legăturile dintre comunitățile școlare, actorii din piața muncii și tinerii aflați aproape de finalizarea studiilor liceale.

"Ne-am propus ca în cadrul acestei reuniuni să identificăm și să dezbatem pe larg nevoile și așteptările angajatorilor ce preiau forța de muncă tânără, nevoile existente la nivel local din perspectiva sistemului de învățământ (furnizor de resurse umane) dar și problemele cu care se confruntă tinerii aflați la început de carieră. Vom crea o Rețea de Centre Regionale pentru Dezvoltarea Carierei, câte unul pentru fiecare regiune a proiectului, unde se va oferi consiliere suport prin personal calificat, prin metode și instrumente moderne de asigurare a tranziției tinerilor absolvenți de la școală pe piața muncii și învățământul superior. Rețeaua se va forma prin implicarea AJOFM, autorităților locale publice, instituțiilor de învățământ, ONG-urilor și patronatelor", explică Dumitru Costin, managerul de proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6428 secunde