Apel pentru donare de sânge, la Constanța!

99
Apel pentru donare de sânge, la Constanța! - donaresange3-1407059790.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța îi roagă pe toți locuitorii din județul Constanța să doneze sânge indiferent de grupa sanguină.

În prezent, instituția se confruntă cu o criză de sânge, mai ales că numărul donatorilor a scăzut pe timpul verii, dar a crescut numărul urgențelor transfuzionale.

Pot dona sânge toate persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea de peste 50 de kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun ușor, sărac în grăsimi și minimum 5 ml de lichide. Donatorii sunt așteptați de luni până vineri, între orele 7,30 și 13,00, la sediul CRTS Constanța, de pe strada Nicolae Iorga nr. 85, cu actul de identitate valabil.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4965 secunde