ANUNȚ IMPORTANT DE LA METEOROLOGI. În câteva zile revine canicula. Cum va fi vremea la mijlocul lui august

1140
ANUNȚ IMPORTANT DE LA METEOROLOGI. În câteva zile revine canicula. Cum va fi vremea la mijlocul lui august - 6189396015017442551-1502688562.jpg

Articole recomandate

Începutul de săptămână debutează cu vreme normală pentru această perioadă, dar valorile de termice vor crește treptat, urmând ca în partea a doua a săptămânii să ajungă în pragul caniculei.

Luni, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în nordul Moldovei și 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice, estice și centrale, unde pe arii restrânse vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan, la munte și pe spații mici în celelalte regiuni.

Marți, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporare, averse și descărcări electrice, local în zonele de munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan și izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei și 34 de grade în sud, iar cele minime între 9 grade în depresiuni și 22 de grade pe litoral.

Miercuri, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile sudice și estice, unde mai ales după-amiaza și seara, pe arii restrânse, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în sud-estul teritoriului, dar trecător și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în Dealurile de Vest și în estul Transilvaniei și 34 de grade în sud, iar cele minime între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Joi, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales ziua, când vor fi averse și descărăcri electrice, local în zonele de deal și de munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în sud, iar cele minime între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Vineri, sâmbătă și duminică vremea călduroasă va persista în majoritatea regiunilor, iar în sud, local, va fi caniculă. Probabilitatea de apariție a averselor va fi în creștere, la început vestul țării, apoi și în rest.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8316 secunde