ANPC. De astăzi pâinea nu mai poate conține coloranți

2735
ANPC. De astăzi pâinea nu mai poate conține coloranți - paine-1389879772.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, pâinea și produsele de panificație nu mai pot conține coloranți, cu excepția caramelului. Reglementarea a fost cerută de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și a fost publicată recent în Monitorul Oficial. 
Astfel, începând de astăzi, pâinea poate fi obținută numai din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente, frământat cu apă, afânat prin fermentarea drojdiei și precopt sau cop, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe. Conținutul de zahăr în substanță uscată trebuie să fie de maximum 5 la sută din greutate, la fel ca și conținutul de grăsimi.
De asemenea, specialitățile de panificație sunt cornurile, chiflele, batoanele, covrigii, minibaghetele, franzeluțele și împletiturile, sare se încadrează în grupa produselor de brutărie, adică cele care au compoziția pâinii, conținând doar făinuri, apă, drojdie, zahăr și grăsimi, și care au o cantitate netă de maximum 150 de grame. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Octombrie 2013
Stire din Social : Țeapă cu "pâinea tradițională"!
Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Economie : Pâinea din restaurante are 24% TVA
Luni, 02 Septembrie 2013
Stire din Economie : Doamne, de s-ar bea și pâinea!
Pagina a fost generata in 0.2798 secunde