ANM / COD PORTOCALIU de ploi la Constanța

520

Articole recomandate

Vremea se răcește drastic în următoarele zile, începând de luni, 30 septembrie și până miercuri 2 octombrie meteorologii au emis avertizare cod portocaliu pentru județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov - inclusiv municipiul București, Călărași, Ialomița Brăila, Constanța și Tulcea. În aceste zone ploile vor fi abundente și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 60 l/mp și izolat 80 l/mp.De asemenea pentru intervalul 30 septembrie ora 13.00 - 2 octombrie ora 08.00 a fost emisă avertizare cod galben în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Aici, va ploua pe arii extinse și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 30...35 l/mp și izolat 60...70 l/mp.
În sudul și sud-estul teritoriului vântul se va intensifica, cu viteze de 50...70 km/h, iar în Bărăgan și Dobrogea se vor depăși temporar 80 km/h.
"În intervalul menționat procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în regiunile extracarpatice și cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului", se arată în avertizarea meteorologilor.

 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3028 secunde