Angajezi zilieri? Grijă mare la contract

315
Angajezi zilieri? Grijă mare la contract - zilieri-1502804933.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au declarat că, anul acesta, aproximativ 30.000 de constănțeni au lucrat ca zilieri pe la diferite persoane. 


"În contracte este prevăzut ca angajatorii să nu țină la muncă zilierii mai mult de 12 ore pe zi, iar minorii, mai mult de șase ore", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ITM, Florina Vișan. 


Trebuie menționat că încălcarea prevederilor cu privire la întocmirea și transmiterea registrului de evidență a zilierilor, dar și încălcarea prevederilor cu privire la obligativitatea beneficiarului de a asigura zilierului echipament de lucru și protecție se sancționează cu amendă. Florina Vișan a mai spus că persoanele care lucrează cu zilieri sunt obligate la plata unui impozit de 16%, calculat, în caz contrar riscând amenzi de până la 20.000 lei. 


Zilierii vor fi plătiți cu sume cuprinse între 2 și 10 lei pe oră. Încălcarea prevederilor cu privire la durata activității, respectiv cuantumul indemnizației, se sancționează cu suma de 10.000 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3856 secunde