Angajatorii pot fi amendați pentru nedeclararea locurilor de muncă vacante

237
Angajatorii pot fi amendați pentru nedeclararea locurilor de muncă vacante - nedeclararemunca1-1492529855.jpg

Articole de la același autor

Patronii au obligația să comunice Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora. 


Locurile de muncă vacante - au precizat reprezentanții AJOFM - sunt acele locuri de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă, precum și locurile de muncă nou create. Comunicarea acestora se poate face prin transmiterea formularului prevăzut în Anexa nr. 1 la normele de aplicare a legii nr. 76/2002. 


Formularul poate fi descărcat și direct de pe site-ul AJOFM. Necomunicarea ofertelor de muncă vacante constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 5.000 de lei. 


De asemenea, patronii au obligația de a comunica la AJOFM ocuparea respectivelor locuri de muncă. 


"Angajatorii au obligația să comunice ocuparea locurilor de muncă în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii", a explicat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Adelina Vlad. 


În același timp, angajatorii care au încadrat în muncă persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj trebuie să anunțe în maxim trei zile agenția. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5857 secunde