Angajatorii, obligați să anunțe concedierile colective

248
1

Articole de la același autor

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) susțin că, în cazul concedierilor colective, angajatorii au obligația să-i înștiințeze. Acest lucru trebuie făcut în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea șomajului, dar și prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor concedieri.

De asemenea, ei sunt obligați să acorde preaviz, conform prevederilor Codului muncii sau ale contractului colectiv de muncă, angajaților care urmează să fie disponibilizați. În plus, în perioada preavizului, angajații vor participa la serviciile de preconcediere realizate de AJOFM.

Totodată, în vederea realizării serviciilor de preconcediere, angajatorii sunt obligați să înștiințeze agenția cu cel puțin 30 de zile calendaristice anterioare emiterii deciziilor de concediere. 

Comentează știrea

Bunescu
3 mai 2017
Multe vrajeli

In Mangalia a fost dezastru cu concedierile de la Daewoo. Foarte multi aveau varste la care nici dracu nu-i angaja,mai ales ca nu aveau pregatire sau aptitudini de chelneri ori altceva ce inca se cauta macar de sezon. Nu doar asta,dar au adus ostentativ vietnamezi fara pic de pregatire specifica navala,de parca santierul din Romania ar fi fost ocupat cu armele de coreeni si se afla pe pamant corean dupa legile razboiului ma-si. Pe bune,nici AJOFM-ul soarelui ,nimeni nu a putut si cu siguranta nu va putea face nimic cu acei oameni . Sfatul este ca aceia care inca au varste potrivite,sa fuga naibii din tara,cat mai au timp si eventual,daca nu vor cetatenia straina,sa contribuie la pensie aici dar sa munceasca afara pana la batranete. Vreti sa suferiti ca niste caini aruncati in strada ,ramaneti in Romania.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.633 secunde