Angajații din administrația publică ies în stradă

170

Articole de la același autor

Angajații administrației publice, funcționari publici și personal contractual, anunță proteste de amploare în perioada următoare, deoarece spun că nu au beneficiat de nicio creștere salarială pe parcursul anului 2016.

Potrivit reprezentanților sindicatelor administrației publice, demonstrațiile sunt "împotriva angajatorilor direcți care nu s-au implicat în creșterea salarială sau care nu au aplicat corect dispozițiile OUG 43/2016, aceștia mulțumindu-se cu exploatarea resursei umane, împotriva Guvernului care, contrar celor declarate, a dus o politică neunitară de creștere salarială, singurii beneficiari ai creșterilor salariale fiind sănătatea și învățământul și împotriva Parlamentului care a ignorat în totalitate salarizarea funcționarilor publici și a personalului contractual - categorie de personal care asigură buna funcționare a statului de drept".

În contextul actual, în care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale de către sindicate, funcționarii publici și personalul contractual din Administrația Publică au decis să protesteze în fața instituțiilor publice. Marți, pe 22 noiembrie, va avea loc primul protest de acest sens. De asemenea, membrii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici - funcționari publici și personal contractual din administrația publică locală și centrală au anunțat, la rândul lor, că se solidarizează cu demonstranții și protestează alături de ei prin grevă japoneză, purtând o banderolă albă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 30 Octombrie 2016
Stire din Sănătate : Mâine, GREVA generală în SĂNĂTATE
Pagina a fost generata in 1.9848 secunde