Americanii au luat cu asalt Parcul Tăbăcărie

236
1

Articole de la același autor

Sute de voluntari au lăsat treburile deoparte, vineri la prânz, s-au înarmat cu mănuși și saci de plastic și au luat la pas Parcul Tăbăcărie, să strângă gunoaie. Printre ei s-au aflat 45 de militari americani și zeci de angajați ai companiei de apă RAJA.

"Este o onoare pentru noi să putem să dăm o mână de ajutor constănțenilor pentru a avea un parc atât de frumos. Și au venit atâtea fete frumoase aici", ne-a spus, glumind, un militar american.

La activitatea ecologică au participat și 60 de angajați ai RAJA, în frunte cu directorul general Felix Stroe. "Pentru compania noastră, este o onoare deosebită ca azi să îi avem ca și colegi în organizarea acestei acțiuni din cadrul proiectului «Natura ne unește» pe Liga Navală a Statelor Unite și Unitatea Militară Black Sea Rotational Force 15.1. Profit de acest prilej pentru a ura bun venit la Constanța militarilor americani, care au demonstrat în nenumărate rânduri respect față de natură. Prin acest proiect comun dorim să insuflăm constănțenilor și să învățăm împreună cât de important este să avem o natură curată. Parcul Tăbăcărie este cea mai mare zonă verde a Constanței, fiind unul din cele mai frumoase parcuri din Dobrogea și din țară. Suntem convinși că asemenea acțiuni influențează pozitiv spiritul civic al cetățenilor și reprezintă un semnal de alarmă asupra faptului că viitorul și sănătatea copiilor noștri depind de modul în care respectăm mediul înconjurător. Așa cum pentru militarii americanii a devenit o obișnuință să susțină periodic astfel de acțiuni de ecologizare, și noi, constănțenii, trebuie să le urmăm exemplul. Să fim conștienți că putem să dăruim copiilor noștri o viață mai sănătoasă prin protejarea naturii", a declarat Felix Stroe.

În urma acțiunii au fost colectați peste 500 de saci cu gunoi. Voluntarii au adunat inclusiv bidoane de combustibil, pubele și PET-uri. De asemenea, militarii americani s-au deplasat, cu ajutorul unor hidrobiciclete, pe lacul Tăbăcărie, de unde au strâns gunoaiele de la suprafața apei.

Comentează știrea

nicu
9 mai 2015
Alo, primaria?

M-as fi asteptat sa-si fi dat si primaria Constanta interesul, in pana mea! Pt curatenia parcului Tabacarie sunt alocati bani, la fel ca si pt restul orasului. Trebuie sa vina americanii sa faca curat in locul administratiei incompetente? Cugetu' nu mai pune intrebari, ne da doar comunicate de presa?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.554 secunde