Amenzi de mii de lei și zeci de kilograme de carne de miel confiscate de inspectorii sanitar-veterinari

159
Amenzi de mii de lei și zeci de kilograme de carne de miel confiscate de inspectorii sanitar-veterinari - amenzidsv-1493051265.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii sanitar-veterinari au luat la rând piețele și magazinele alimentare, înainte de Paște. Au verificat, în total, 257 de obiective, au dat amenzi și au confiscat sute de kilograme de produse neconforme. Au fost vizate în mod special centrele de sacrificare temporară, măcelăriile, piețele agroalimentare, pescăriile, restaurantele și laboratoarele de cofetărie și patiserie. 


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea produselor alimentare în spații neigienizate, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea corespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea necorespunzăroare a cărnii de pasăre", a explicat dr. Diana Cristescu, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare Constanța. 


Potrivit acesteia, pentru abaterile de la legislația veterinară, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.200 de lei, și patru avertismente. De ase-menea, a fost emisă o ordonanță de sus-pendare temporară a activității și o ordo-nanță de interzicere a activității pentru două centre de prelucrare lapte. 


"A fost confiscată și retrasă de la vânzare o cantitate de 272 de kilograme de produse alimentare, cantitate care a fost dirijată către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai spus șeful DSV Constanța. 


Înainte de Paști, în cele trei centre temporare din județ, au fost sacrificate 1.701 capete de miei. La rândul său, comisia mixtă de verificare, constituită în cadrul Colegiului Prefectural, a efectuat 32 de controale. 


"A fost aplicată o sancțiune contravențională de 2.000 de lei, pentru comercializarea produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și neigienizate, precum și un număr de zece avertismente. A fost confiscată și retrasă de la vânzare o cantitate de 42,1 kilograme de carcase de miel, cantitate care a fost dirijată către unitatea de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a completat dr. Diana Cristescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4377 secunde