Amenzi de jumătate de milion de lei date de Garda de Mediu, pe litoral

238
Amenzi de jumătate de milion de lei date de Garda de Mediu, pe litoral - amenzimediusursagardademediu-1599584986.jpg

Articole de la același autor

Lunile de vară au fost de foc pentru comisarii Gărzii de Mediu Constanța. Aceștia, sprijiniți de colegii detașați pe litoral, au realizat aproape 300 de controale, în perioada iulie - august, în stațiunile de pe litoralul românesc. În urma verificărilor, au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 500.000 de lei.

„Activitatea de inspecție și control a avut ca obiectiv principal verificarea stării de salubrizare a stațiunilor de pe litoral, a modului de gestionare a deșeurilor rezultate din activitățile comerciale desfășurate pe plajă și în zona limitrofă acesteia, precum și verificarea respectării condițiilor stabilite prin actele de reglementare din punct de vedere al protecției mediului.

Urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că nu sunt respectate prevederile legale privind colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, acestea fiind colectate în pubele neinscripționate și amestecate cu deșeuri municipale. De asemenea, s-a constatat că gestionarea deșeurilor generate din activitățile societăților verificate este deficitară, nefiind întocmite formulare de transport deșeuri de la generator la destinatar, precum și evidența gestiunii deșeurilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Comisarii detașați pe litoral au participat și la acțiuni comune cu alte instituții cu atribuții de inspecție și control. De asemenea, au verificat și soluționat petițiile adresate instituției, în perioada sezonului estival. De exemplu, urmare a mai multor sesizări cu privire la disconfortul creat de șantierele din zona Mamaia Nord, s-au efectuat acțiuni de inspecție şi control pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul protecției mediului. S-a constatat că șantierele verificate nu au luat măsuri de împrejmuire a incintei organizării de șantier și de reducere a antrenării emisiilor de praf în timpul execuției lucrărilor. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-au stabilit măsuri de conformare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0534 secunde