Ambasadorul Israel în România, în vizită de lucru la RAJA

232
Ambasadorul Israel în România, în vizită de lucru la RAJA - fotofondraja1-1448301937.jpg

Articole de la același autor

r Oaspeții au vrut să vadă cum a fost implementat sistemul SCADA, cu echipamente puse la dispoziție de Motorola

În urmă cu doi ani de zile, RAJA Constanța introducea sistemul SCADA în premieră în țara noastră, la Cobadin, și automatiza integral serviciile de alimentare cu apă și canalizare din 25 de localități din mediul rural. Ulterior, RAJA a deschis, la Murfatlar, și un centru de pregătire pentru utilizarea acestui sistem. Investiția a fost posibilă cu un grant acordat de compania Motorola, dar și cu o finanțare nerambursabilă de la Guvernul Statelor Unite ale Americii.

La doi ani de la realizarea proiectului, reprezentanții Motorola și ambasadorul Israel în țara noastră au venit la Constanța pentru a vedea cum au fost folosite echipamentele și cum a fost implementat sistemul. "Ne bucurăm de vizita Excelenței sale Tamar Samash, ambasadorul Israelului la București, dar nu este o vizită de curtoazie, ci una de lucru. Domnia sa a vrut să vadă la fața locului sistemele Motorola, în acest moment de lansare a etapei a doua a proiectului SCADA, cât întreaga companie va lucra cu acest sistem", a explicat Felix Stroe, directorul general al RAJA. Potrivit acestuia, cu această ocazie au fost identificate și alte domenii de cola-borare cu companii de vârf din Israel, furnizori de tehnologie și constructori de sistem.

"În secolul 21, o companie care furnizează servicii de apă și canalizare, de talia companiei noastre, nu poate să funcționeze fără tehnologia SCADA. Excelența sa Tamar Samash a fost convinsă de trăinicia unui lucru bine făcut și sper că i-am câștigat încrederea de a demara o colaborare cu alte companii din Israel", a precizat directorul RAJA.

Ambasadorul Israel la București a confirmat că sistemul a fost implementat cu succes și că vor mai fi și alte colabo-rări viitoare. "Trăim într-o eră a globalizării, ceea ce creează o nevoie crescândă de resurse de electricitate și de apă. Una dintre îngrijorările cele mai mari de azi sunt teroriștii care pot pune în risc siguranța cetățenilor, dar și aceste resurse. Tehnologia SCADA poate asigura sistemul de comunicații și furnizarea continuă a apei în caz de calamități naturale sau orice alte probleme, pentru că omenirea poate supraviețui lipsei de petrol sau electricitate, dar nu poate supraviețui fără apă. RAJA este unul dintre cei mai distinși clienți la nivel mondial pentru Motorola, iar misiunile comerciale vor continua în susținerea României. Sperăm ca această colaborare fructuoasă între RAJA și Motorola să se poată extinde și să poată deveni un punct de referință pentru o colaborare de excepție între România și Israel", a precizat Excelența Sa, Tamar Samash.

Automatizare integrală la RAJA

Programul-pilot SCADA Cobadin constă în automatizarea integrală a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în 25 de localități din zona de centru a județului Constanța. Sistemul SCADA presupune controlul computerizat, de la distanță, a tuturor parametrilor în furniza-rea de apă și servicii de canalizare, fapt care duce la economii importante atât cu forța de muncă, dar mai ales cu energia necesară funcționării pompelor de apă. "Proiectul a costat două milioane de euro, din care compania Motorola a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul Statelor Unite ale Americii cu o finanțare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro. Restul, 200.000 de euro, este contribuția RAJA. Premiera constă în faptul că localitățile respective sunt complet automatizate", a explicat Aurel Presură, directorul adjunct al RAJA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Noiembrie 2015
Stire din Social : CONSTANȚA RĂMÂNE FĂRĂ APĂ!
Pagina a fost generata in 0.5531 secunde