ALERTĂ ALIMENTARĂ ÎN ROMÂNIA! PEPENI INJECTAȚI CU SUBSTANȚE OTRĂVITOARE. CUM ÎI RECUNOȘTI

48445
3
ALERTĂ ALIMENTARĂ ÎN ROMÂNIA! PEPENI INJECTAȚI CU SUBSTANȚE OTRĂVITOARE. CUM ÎI RECUNOȘTI - pepenelerosusanatate-1466750732.jpg

Articole recomandate

Fructele hidratante sunt preferatele noastre pe timp de caniculă. Și cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai căutate fructe de sezon sunt pepenii. Atenție! Unii pepeni pot fi injectați cu substanțe care accelerează creșterea și coacerea.

Există fermieri care culeg pepenii mai devreme și pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor, scrie publika.md. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenți la semințe. Pepenii injectați au semințele albe, necoapte. Ceea ce este în defavoarea noastră este faptul că putem vedea semințele abia după ce am cumpărat pepenele și am ajuns cu el acasă.


Una dintre substanțele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a crește și a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanță folosită la accelerarea creșterii și în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe șoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, șoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor, potrivit gandul.info.

Totuși, subtanța a primit aviz pozitiv de folosire în SUA, deoarece nu conține substanțe cancerigene și nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului, completează libertatea.ro


Comentează știrea

DODO
24 iunie 2016
iar ,a la cuget liber

Articolul este foarte clar ( pentru cine la scris sau l-a preluat ) ca apare alopecia ( dupa cum suna trebuie sa fie ceva grav , dar nu am studii de specialitate ) merg pe mina autorului care mai spune ca otrava e la ea acasa , dar dupa ce citesti , iti vine singele in obraji , rasuflii usurat ca defapt nu-i nimic otravitor, poate ceva toxic. Oricum n-am inteles daca este sau nu pepenele fatal ! articol cu pretentii bombastice.

DODO
24 iunie 2016
hopa !

doar ce-am gasit ( intimplator ) stirea asta AD LITERAM pe Libertatea,publicat astazi la ora 8.52 de madam Davidovici bombe ...fsss...invatati sa ginditi singuri . Plagiaturile a la Ponta denota idiotenie !

Gelu
27 iunie 2016
panica ne fondata

Alopecie= caderea parului 400g pe kilogram greutate vie inseamna ca trebuie sa mancati intre 80 si 280 kg de substanta injectata ca sa cheliti sau sa slabiti si asta la o singura pasa sau e o perioada scurta de timp. (Calcule facute in baza informatiilor din articol si fara documentare, raportate la o masa medie de 50 respectiv 70 kg ale unui om care consuma) Acum, daca intalniti in piete pepeni suspecti, cu semintele ne coapte, puteti cumpara inca 1-2, cere niste date de provenienta si va puteti prezenta cu ele la opc pt analize. Daca este descoperit vinovat, cu toate datele necesare, vanzatorul va plati. Nu este insa un motiv pentru care sa nu consumati pepeni romanesti produsi de maini romane in pamant romanesc si sa preferati pepeni de prin congo si egipt din supermarketuri care cu siguranta contin substante chimice artificiale " in doze legale"

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1118 secunde