Aglomerație și nervi în sudul litoralului! Se mențin restricțiile pentru podul Agigea

286
Aglomerație și nervi în sudul litoralului! Se mențin restricțiile pentru podul Agigea - traficaglomeratiemasinipodagigea-1467377155.jpg
Deși suntem în plin sezon estival, iar turiștii curg spre sudul litoralului, podul de la Agigea este în continuare pe jumătate închis. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat că, până pe 15 iulie, se menține restricția de circulație pentru autovehiculele mai mari de cinci tone.


Traficul va fi permis exclusiv autovehiculelor destinate transportului de per-soane și a celor cu regim de circulație prioritară menționate în OUG 195/2002, Art. 32, alin. (2) lit. a) si b), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.


"Traficul rutier se desfășoară în continuare pe benzile centrale ale podului, iar viteza de deplasare va fi limitată la 50 de km pe oră", explică reprezentanții CNADNR. Din păcate, aceste restricții cauzează aglomerație mare în zonă, de la ieșirea de pe autostrada A4 și până în localitatea Agigea, coloanele de mașini întinzându-se pe mai mulți kilometri. Operatorii economici din stațiuni sunt nemulțumiți că turiștii sunt nevoiți să stea în trafic, chiar pe ultima porțiune de drum. "În loc să stea pe plajă, îi ținem pe pod, în soare, pentru că unii oameni nu sunt în stare să își facă treaba atunci când trebuie. Măcar dacă îl închideau de tot, îi redirecționau pe oameni pe podul nou și se știa o treabă. Așa toți se înghesuie pe la Agigea, pe unde știu drumul. O să fie jale dacă o să îl țină toată vara așa", a declarat Ion Mincu, reprezentantul unui agent economic din Neptun.


Restricțiile de circulație sunt determinate de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39, la km 8+988. "În acord cu necesitățile impuse de stadiul de desfășurare al lucrărilor CNADNR S.A. va informa participanții la trafic asupra modificărilor care au ca obiect măsurile de restricționare a circulației. Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară", mai precizează Biroul de presă al CNANDR.


Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro, secțiunea Situația Drumurilor Naționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0526 secunde