Afaceriștii din Mamaia, buni de plată. Inspectorii fiscali iau la puricat terasele și hotelurile

852
2
Afaceriștii din Mamaia, buni de plată. Inspectorii fiscali iau la puricat terasele și hotelurile - fotofondspit-1435340162.jpg

Articole de la același autor

Operatorii economici din stațiunea Mamaia vor fi verificați de inspectorii fiscali dacă au declarat și au plătit corect taxa de promovare a turismului în stațiunea Mamaia. 


Începând cu data de 25 iunie, inspectorii din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanta, efectuează controale pe teren atât în stațiunea, cât și în Satul de Vacanță. "1 iunie 2015 a fost ultima zi pentru depunerea declarațiilor aferente anului 2015 și de plata a taxei sus-menționate de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale și persoanele juridice, care desfășoară activitate economică în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.


Conform legii, operatorii economici care încep desfășurarea activităților econo- mice sau cei care obțin ori vizează autori- zația de funcționare sau avizul program funcționare ori autorizația pentru ocuparea temporară a domeniului public după această dată, au obligația să depună o declarație în termen de 30 de zile de la data începerii activității sau a obținerii documentelor de autorizare.


"Contribuabililor verificați li se va aminti și că 1 iulie 2015 este termenul scadent pentru declararea, respectiv plata taxei pentru spații verzi și a taxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. Constituie contravenții depunerea peste termen a declarațiilor, nedepunerea declarațiilor, depunerea declarațiilor cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei și se sancționează cu amendă de la 279 lei la 696 lei, în cazul persoanelor fizice autorizate, între-prinderilor individuale și întreprinderilor familiale, și cu amendă de la 1.116 lei la 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice", a mai declarat Virginia Uzun.


1 iulie, ultima zi pentru plata taxei de liniște
De asemenea, SPIT Constanța amin-tește contribuabililor din Mamaia și Sat Vacanță că miercuri, 1 iulie, este ultima zi pentru declararea, respectiv plata taxei pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice.


"Taxa este în cuantum de 0,3 lei pe metru pătrat sau fracție de metru pătrat din suprafața utilă deținută și este datorată de toți operatorii economici, respectiv per-soane fizice autorizate, întreprinderi indi-viduale, întreprinderi familiale și persoane juridice, care desfășoară activități eco-nomice, indiferent de genul acestora", a mai adăugat șeful SPIT.


Declarația privind taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice și documentele necesare declarării se găsesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea Persoane juridice - Documente declarare - Taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice.


Plățile se pot efectua la toate ghișeele unice ale instituției, la oficiile poștale din localitate, la agențiile Garanti Bank și stațiile OMV din municipiu sau prin intermediul cardului bancar pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, prin Internet Banking, prin intermediul telefonul mobil, cu ajutorul aplicației Etax Mobile SPIT, prin ordin de plată sau mandat poștal.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Monica
28 iunie 2015
*

Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Connect-R concertează  în Mamaia
Pagina a fost generata in 1.2325 secunde