Afaceri cu iz penal cu patrimoniul complexului Dobrogea

3301
5

Articole de la același autor

Complexul Dobrogea este una dintre cele mai vechi unități hoteliere din municipiul Constanța. Mii de turiști se cazează anual în hotelul situat chiar la intrarea în stațiunea Mamaia, în apropierea Satului de Vacanță. Complexul aparține Uniunii Județene a Cooperației de Consum UJCC Constanța, fostul Federalcoop, și cuprinde hotel, restaurant și anexe. 


În urmă cu câțiva ani, complexul a rămas fără o parte din demisol, după ce ANAF a vândut 375 metri pătrați din clădire, care în fapt fuseseră închiriați de o altă firmă care acumulase datorii la stat și a fost executată silit.


Ulterior, noul proprietar al spațiului vândut de ANAF a pus stăpânire și pe rampa către zona tehnică a complexului, deși aceasta este în patrimoniul UJCC, a construit un zid și a oprit accesul lucrătorilor complexului către restul demisolului. 


"Avem acolo 170 metri pătrați neutilizați unde sunt centrala termică, rezervoarele de apă, la care în prezent nu mai avem acces. Recent, ni s-a defectat un cazan și trebuie înlocuit, însă nu avem pe unde să îl băgăm. Ne-a mai rămas o singură scară de serviciu, pe unde intră fochistul, dar cazanul nu încape. Fără cazan nu avem apă caldă pentru turiști", ne-a povestit Daniel Nedelea, directorul Complexului Dobrogea.


Au "greșit" adresa în contractul de vânzare-cumpărare


Povestea este extrem de încâlcită și cu iz de afaceri dubioase. Federalcoop primise, în 1984, în folosință, de la Primăria municipiului Constanța, 10.500 metri pătrați, unde ulterior a fost ridicat complexul.


În 1994, S.C. Sim Holding Cleaner SRL a închiriat o parte din demisolul complexului Dobrogea, 375 metri pătrați, de la Federalcoop, proprietarul de drept al complexului, la momentul respectiv. 


12 ani mai târziu, timp în care în spațiul respectiv a funcționat o spălătorie, SC Sim Holding Cleaner SRL a fost executată de fisc pentru datorii la bugetul de stat. Atunci, ANAF a scos la licitație tocmai spălătoria respectivă, cu tot cu rampa complexului, ușa și pereții care erau deținute, pe hârtie, de Federalcoop. 


"În momentul în care a fost scos la licitație spațiul, care de fapt, fusese al nostru, am aflat că nu mai era, că Primăria Constanța îl vânduse de mult firmei Sim Cleaners. Cum s-a putut face acest lucru când noi aveam actul de proprietate și exista un contract de închiriere pentru spațiul respectiv, nu am putut fi lămuriți nici în ziua de astăzi. Așa a ajuns o parte din demisolul nostru la avocatul Sorin Șandru, care l-a cumpărat la licitație. Curios este că în contractul de vânzare cumpărare apare o altă adresă decât cea la care se află imobilul, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 122 și nu nr. 194, unde este amplasat complexul Dobrogea, lucru care ridică un semn de întrebare asupra legalității înstrăinării acestei porțiuni de teren. Ulterior, am contestat licitația, însă ANAF nu a ținut cont de niciun document", a mai spus Daniel Nedelea.


O situație absurdă 


Iar problemele grave abia atunci au început, căci noul proprietar a pus stăpânire și pe rampă și pe restul subsolului, a construit un zid prin care să blocheze accesul în zona tehnică a complexului și a refuzat permanent orice dialog cu reprezentanții UJCC. 


Din 2012 și până în prezent, în ciuda plângerilor nenumărate către Primăria Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Stat în Construcții, nu s-a făcut nimic. Autoritățile au venit pe rând, au constatat absurdul situației, au dat chiar și amenzi pentru construirea zidului fără autorizație de construcție, dar lucrurile au rămas la fel. 


"Am dat în judecată firma respectivă, care, la un moment dat dorea să intabuleze clădirea și am reușit să blocăm procedura. Am sesizat primăria, s-au făcut cercetări la fața locului, rapoarte, scrie că s-a încălcat legea, dar zidul este tot acolo. Spațiul respectiv nu este funcțional, nu este conectat la utilități. Însă până ne judecăm trebuie să introducem cazanul, de care avem nevoie", ne-a mai spus repre-zentantul complexului.


Am dorit să discutăm și cu avocatul Sorin Șandru, aflat în prezent sub control judiciar, fiind suspectat de trafic de influență și spălare a banilor, însă acesta nu a putut fi contactat. 


Comentează știrea

Telemormanul
28 martie 2017
oare o fi noul"patron"

tot vreun machidon imputit?ca de regula astia sunt "investitorii"in Sat Vacanta-Mamaia.acesti pradatori rapace au distrus cu "investitiile lor"litoralul romanesc.din ospatari care luau suturi in cur au ajuns patroni,apoi primari,apoi patroni de Steaua,apoi semi-analfabetul berbecali dorea sa fie si presedinte la Romanika.Singurii makidoni care merita RESPECT sunt G.Hagi,fotbalistul de legenda si S.Halep(astia au castigat banii cinstit).stai ca acum avem si "politicieni"din cinstita tagma.pe cand si un tigan presedinte de c.judetean?

Liviu Chilian
28 martie 2017
Incredibil! Sper, nu si posibil. Cine ar putea ajunge sa...vegheze respectul legii in Kustendge!

Am găsit stirea suprarealista intr'un "ziar" kustendiliu. Suprefect ot Kustendge ar putea ajunge Joseph Hahaler Moroszanyi, killerul militarat ceaușist ÎMPINS de muierea Greco-Tziganca sa devină politicastru ultracleptomaniac in Mafia jigano-pesedista Mazăre. In opt ani de zile de crima financiar-economică in "primăria" M. Kogălniceanu, killerul ceaușist devenit călău kkpIUDAlist si'a tras câteva afaceri personale megaprofitabile, si a ajutat mafia greco-tziganeasca sa inhate tot ce e profitabil in comuna. In același timp, CRIMINALUL i'a tratat cu flit pe sătenii din Piatra si Palazu Mic. Când jigano-pesedistii l'au trecut pe linie moarta, din cauza CRIMELOR abominabile, psihopatul Gabor a sărit in barka psihopat-sociopatului Sathanasiadis-Tariceanu, Greco-Tziganul ale cărui crime împotriva boborului vor fi pedepsite! Curând! MaSSoneria Satanica nu'l va mai putea apăra! Se pare ca ALDE, gashka pestilențială, vor sa'l impună suprefect pe diliul Moroszanyi, fost prieten cu familia Martin. Unul din fratii criminali a acționat in...crima organizata supranumita "prefectul ot Kustendge". Criminalul a furat câteva milioane de dolari, bani ajunși in Amerikk, in Delaware, prin intermediul Mafiei Zsidanesti cu care sunt înfrățiți mazarenii pesediști. Dacă un nebun ca Moroszanyi va ajunge "garantul" respectarii legalității, înseamnă ca in fosta Românie, subumanul satanic a învins! Vai de biet Roman săracul! Data viitoare voi povesti încercarea nebuna a...aldeistului de a'i convinge pe sătenii din Piatra si Palazu Mic, sa'l...ajute sa devină primar ALDE.

Nini
28 martie 2017
ANAF face fraude imobiliare

"ANAF a vândut 375 metri pătrați din clădire, care în fapt fuseseră închiriați de o altă firmă care acumulase datorii la stat și a fost executată silit". Deci ANAF privatizeaza proprietati bucata cu bucata. Si baietii destepti o vor lua "la licitatie" pe pret de nimic.

Radu Olteanu
28 martie 2017
simplu

Atata timp cat Coop are actul de propietate,totu e simplu,se aduce la fata locului un buldozer sibse pune zidul la pamant.Dl avocat sa-i dea in judecata,ca si asaprocesu v-a dura inca 20 de ani,asa ca puneti cazanul nou si totul e rezolvat.Daca tot se merge pe cine are"coaie",dati-i bataie fratilor,doar traim in Africa Alba,orice se poate.

ADEVAR
28 martie 2017
CONSTATARE !

MIZERIE, MIZERIE, MIZERIE, MIZERIE, MIZERIE, JEG, JEG, JEG, JEG, JAF, JAF, JAF, JAF, , BATJOCURA, BATJOCURA, BATJOCURA, BATJOCURA, BATJOCURA, DISPRETZ, DISPRETZ, DISPRETZ, DISPRETZ, DISPRETZI PESTE TOT SI IN TOATE ! LOCALITATEA CONSTANTZA ESTE JEFUITA TOTAL SI IREMEDIABIL DE TOTZI EXCROCII VOTATZI, DE OAMENII DE BUNA CREDINTZA, MAI PRECIS DE NAIVII ACESTUI " ORAS " , ORAS, CARE ORAS, CONSTANTZA MAI ESTE ORAS, POATE DOAR AL : GUNOAIELOR, MIZERIEI, CORUPTZILOR, GROPILOR, POLUARII, MICROBUZELOR CARE ARATA CA NISTE " COSCIUGE PE PATRU ROTZI ", DRUMURILOR CA IN SATELE UITATE DE LUME, SARACIA LUCIE SI NEAJUNSURILE IN CARE SE ZBAT CONSTANTZENII, LUXUL SI NESIMTZIREA AUTORITAZILOR LOCALE, AU ATINS COTE ALARMANTE, BLOCURILE VECHI DE CAND HAUL SI MUUUUUUULTE ALTELE ............... ?! CONSTANTZA ESTE " RAIUL " TUTUROR CORUPTZILOR POLITICI : psd, pnl, pdl, pmp, usr si care or mai fi, RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, TUTUROR PARTIDELOR POLITICE, PRIN TOT CEIA CE NU AU FACUT SI NU FAC PENTRU LOCALITATEA SI OAMENII CARE IL POPULEAZA, ASA SE EXPLICA FELUL SI HALUL IN CARE ARATA CONSTANTZA, CONSTANTZA ARATA D E P L O R A B I L !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1133 secunde