Adormirea Maicii Domnului, zi de mare sărbătoare pentru credincioși

701
Adormirea Maicii Domnului, zi de mare sărbătoare pentru credincioși - fondadormireamaiciidomnului-1502456222.jpg

Articole de la același autor

Pe 15 august, Biserica Ortodoxă cinstește Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare ce are o importanță aparte pentru locuitorii orașului de la malul Mării Negre, fiind și Ziua Marinei Române. 


Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, duminică, 13 august, de la ora 8.45, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, iar de la ora 18.00, slujba Paraclisul Maicii Domnului și cateheză la biserica "Buna Vestire" din Constanța. 


Praznicul Adormirii Maicii Domnului reprezintă momentul în care Maica Domnului trece din viața pământească la cea cerească. Despre Adormirea Maicii Domnului nu sunt consemnate informații în Sfintele Evanghelii, ci doar în Sfânta Tradiție a Bisericii. 


Arhanghelul Gavriil i-a adus Maicii Domnului vestea că misiunea sa pe pământ se încheie, iar aceasta a mers în Grădina Ghetsimani. Întorcându-se acasă, și-a luat rămas bun de la cei apropiați. Toți apostolii, în afara Sf. Ap. Toma, au fost aduși pe norii cerului.


A doua zi de la înmormântare, a sosit și Sf. Ap. Toma, care a vrut să vadă pentru ultima dată trupul Fecioarei, dar, când mormântul a fost deschis, trupul Preasfintei nu mai era acolo, fiind mutat de Fiul ei la ceruri. 


Multe persoane consideră că această sărbătoare trebuie să fie o zi de tristețe, pentru că, în această zi, Sfânta Fecioară a murit. Prin urmare, cei ce poartă numele Sfintei Maria (Maria, Mariana, Marian, Marina etc.) nu trebuie sărbătoriți acum, ci pe data de 8 septembrie, de nașterea Maicii Domnului sau de "Sfânta Marie Mică", cum se spune în popor. 


Clericii spun că, din contră, Adormirea Maicii Domnului este un motiv de bucurie, deoarece Sfânta Fecioară se înalță la cer, ca să fie alături de fiul său Iisus Hristos. 


Totodată, toate zilele de nume semnifică moartea și trecerea la cer a sfinților respectivi, nu nașterea lor, după cum explică chiar preoții ortodocși. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5342 secunde