Adio, pomeni de la stat! Asistații social, ajutați să-și găsească de muncă, nu îmbuibați cu bani!

1250
4
Adio, pomeni de la stat! Asistații social, ajutați să-și găsească de muncă, nu îmbuibați cu bani! - fotofondpomeni-1474381313.jpg

Articole de la același autor

Mii de constănțeni așteaptă lună de lună să le intre banii de la stat, fără să ridice un deget, fără ca măcar să fie interesați să-și găsească de muncă. Și de ce nu ar face asta dacă stând acasă ajung să primească aproape tot atât de mulți bani ca și cei care se trezesc și  se duc în fiecare dimineață la serviciu, pe ploaie, pe vânt, pe caniculă, sau care fac ture noapte de noapte, numai pentru a avea ce să le pună pe masă copiilor. 


De ani de zile, milioane de români trăiesc din pomenile de la stat. Din mărinimia sa, statul le dă bani pentru că stau acasă, ca să nu moară de foame, în loc să-i determine să-și caute de muncă și să-și facă singuri un rost. Acele zile fericite sunt însă pe sfârșite. 


Legea asistenței sociale este pe cale de a fi schimbată și, potrivit spuselor ministrului Muncii, se va concentra asupra resurselor de servicii și nu pe beneficii. 


"Aș vrea să ridicăm agenda referitoare la importanța asistenței sociale și a serviciilor de asistență socială la nivel național. Cred că avem cu toții o gândire comună și sper că serviciile sociale sunt viitorul sistemului de protecție, nu beneficiile", a declarat Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și persoanelor Vârstnice, în cadrul primei Comisii de Dialog Social. 


Venit minim de incluziune 


Reprezentanții federațiilor sindicale i-au cerut ministrului stoparea "pomenilor", arătând că este nedrept ca unii să primească 350 de lei fără să facă nimic, în timp ce alții muncesc pentru un salariu de doar 800 de lei, dar și că este necesară o uniformizare a reglementărilor pe asistență socială. Aceștia s-au angajat ca, până pe 26 septembrie, să vină cu propuneri de modificare a legii privind asistența socială, dar și a reglementărilor referitoare la asistentul maternal profesionist.


În același spirit, senatorii au votat deja, la începutul acestei săptămâni, reorga-nizarea completă a ajutoarelor sociale. Regulile referitoare la acordarea veni-tului minim garantat, a alocației pentru susținerea familiei și a ajutorului pentru încălzirea locuinței ar putea fi schim-bate de la 1 aprilie 2018, conform unui proiect de act normativ. Autoritățile vor să reunească aceste trei ajutoare într-unul singur: venitul minim de in-cluziune. 


Alocațiile copiilor nu se calculează ca venit 


Acesta va reprezenta un sprijin financiar acordat de stat familiilor și persoanelor singure aflate în dificultate pentru acoperirea nevoilor minime de trai. Vor putea beneficia de acest ajutor de incluziune familiile și persoanele singure care au venituri lunare de maximum 600 de lei.


Pentru stabilirea veniturilor, se vor lua în calcul toate veniturile impozabile și neimpozabile pe care le-a obținut persoana singură sau fiecare membru al familiei în luna anterioară solicitării ajutorului minim de incluziune. Totuși, nu vor fi luate în calcul sume precum alocațiile copiilor, bursele sau banii câștigați ca zilier. 


Comentează știrea

Roxana
21 septembrie 2016
Ajutoare!

Dorim ca Sindicatul persoanelor din sistem privat sa vorbeasca/suntem satui de sindicatele din sistemul bugetar !

Pavel
21 septembrie 2016
Parole,parole.....

De acord cu recostructia Romaniei,chiar e cazul sa inceapa odata. Problema e ca reincluziunea o faci avand companii,firme care sa dea de munca,pentru ca intr-adevar in Romania este loc de construit si de reparat. Cum fac astia legile sa stimuleze crearea de firme,asa incat acestea sa-si permita plata motivanta a angajatilor in functie de pregatire,competente? Cei care muncesc in afara nu ar fi preferat sa ramana in tara in loc sa creasca economiile tarilor gazda? E simplu cu datul din fleanca....

ALO
21 septembrie 2016
Asistatii

Asistatii sociali,ca si cei de la Regii,sunt o masa de votanti manipulabili ,pentru toate partidele.Imediat ce se termina cu ,,tehnocratii,, se va reveni la vechile obiceiuri.......

Muncitor
24 septembrie 2016
Social

Copii ai caror parinti au salarii peste 3500 lei ar trebui sa nu primeasca alocatie/primaria sa trimita om sa curete gardul si stalpul de buruieni pe str poporului cu fulger unde sta o familie sus-pusa!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3799 secunde