A crescut infracționalitatea în școli

232
A crescut infracționalitatea în școli - acrescutinfractionalitatea-1493137820.jpg

Articole de la același autor

116 polițiști se află, zilnic, în perimetrele unităților de învățământ, pe perioada când sunt cursuri școlare. Potrivit comisarului șef Mircea Vizitiu, șeful IPJ Constanța, polițiștii acționează conform Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile. 


"În scopul prevenirii infracțiunilor înregistrate, la începutul anului școlar 2016 - 2017, membrii Grupului de lucru al IPJ Constanța au continuat activitățile stabilite în cadrul priorităților naționale și locale, cu precădere în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, polițiștii de proximitate și cei din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității derulând peste 100 de activități specifice în unitățile de învătământ din județ", explică Mircea Vizitiu. 


Cu toate acestea, se pare că infracționalitatea în școli a crescut semnificativ în ultima perioadă. Astfel, timp de trei luni, ianuarie, februarie, martie 2017, au fost înre-gistrate 15 fapte de infracționalitate, față de 11 în anul anterior. Zece din aceste infracțiuni au fost comise în incinta unor unități de învățământ din mediul urban și cinci în mediul rural. 


"În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră în zona unităților de învățământ preuniversitar, structurile rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au verificat sistematizările rutiere ale arterelor din proximitatea unităților de învățământ, au supravegheat traficul rutier prin intermediul aparatelor video de supraveghere și măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor și au dirijat traficul rutier în zona punctelor de acces în unitățile de învățământ ori a marcajelor pietonale din proximitate, în scopul asigurării fluenței și siguranței traficului rutier", a completat comisarul șef.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9563 secunde