13 taxe și impozite pentru persoanele juridice din Constanța. Iată când trebuie să le plătiți

722
13 taxe și impozite pentru persoanele juridice din Constanța. Iată când trebuie să le plătiți - fotofondspit-1455906839.jpg

Articole de la același autor

Pentru anul 2016, persoanele juridice din municipiul Constanța au de plătit nici mai mult nici mai puțin de 13 impozite și taxe locale. Printre acestea figurează și taxa de liniște, despre care autoritățile locale au propus, la un moment dat, să fie eliminată.

Astfel, impozitul pe clădiri și cel pe teren poate fi achitat integral până la 31 martie 2016, inclusiv, sau în două rate, prima până la 31 martie, iar cea de-a doua până la 30 septembrie 2016. Taxa pe clădiri și taxa pe teren se plătesc lunar, până la data de 25 ale lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului.

Apoi, taxa pentru mijloacele de transport are același termen de plată ca și impozitul pe clădiri, cu specificația că impozitul anual de până la 50 de lei inclusiv se plătește integral până la ultimul termen de plată. Impozitul pe spectacole, pentru persoanele juridice care au acest domeniu de activitate, poate fi achitat lunar, până la data de 10 inclusiv, a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul. La rândul ei, taxa anuală pentru fiecare stație fixă pentru telefonie mobilă se poate achita în una sau două tranșe, până pe 31 martie, respectiv până pe 30 septembrie. Aceleași termene de plată sunt și pentru taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță. Totuși, pentru contribuabilii juridici din stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță, taxa se achită integral până la data de 1 iulie 2016. Aceștia mai au de achitat și taxa de promovare a turismului, pentru care ultima zi de plată este 1 iunie 2016. Pentru contribuabilii care încep desfășurarea activităților economice sau imobilele dobândite după data de 1 iunie 2016, plata se face în termenul de 30 de zile.

Taxa pentru folosirea tramei stradale se poate achita zilnic, lunar sau anual, în timp ce taxa pentru garaje trebuie plătită până maximum 30 septembrie 2016, inclusiv. Taxa pentru rezervarea locului de parcarea se achită integral, până la data de 31 martie 2016, inclusiv, sau lunar, în funcție de opțiunea contribuabilului. Iar, în ce privește taxa pentru deșeuri inerte, aceasta se achită ori de câte ori este necesar.

Calendarul impozitelor și pentru persoanele fizice

La rândul lor, persoanele fizice care își au domiciliul în municipiul Constanța au și ele de achitat un total de 12 impozite și taxe locale. Astfel, pe lângă impozitele și taxele pe clădiri și teren, cu termenele de plată 31 martie 2016 pentru minimum prima tranșă și 30 septembrie 2016 pentru cea de-a doua tranșă, mai au de plătit taxa de salubrizare, în aceleași condiții.

Persoanele care dețin mijloace de transport datorează și taxă pentru ele, integral, până la finele lui martie sau în două tranșe, până la finele lui septembrie. Posesorii de garaje au decizie de impunere și pentru taxa pe garaj, iar cei care au loc de parcare rezervat trebuie să plătească taxa până la 31 martie, inclusiv. Același termen este și pentru taxa de întreținere a locului de veci. De asemenea, impozitul pe spectacole se achită lunar, până la data de 10 inclusiv, a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5568 secunde