Vrei să-ți faci analize medicale? Iată când vei scăpa de stat la cozi

1086
3
Vrei să-ți faci analize medicale? Iată când vei scăpa de stat la cozi - vreisatifaci-1392562696.jpg

Articole de la același autor

Pentru constănțenii care au nevoie de analize la sânge sau investigații medicale, timpul e un adevărat dușman, având în vedere că plafonul lunar care asigură gratuitate pentru aceste servicii ajunge doar pentru o singură săptămână din lună. Situația se va schimba, însă, odată cu aplicarea noului pachet de servicii medicale de ambulatoriu. 


Cozile interminabile din fața laboratoarelor de analize din cadrul Spitalului Județean nu se vor prelungi pe liste de așteptare, ca până acum, ne asigură reprezentanții din sănătate. Asta pentru că bolnavii care vor avea nevoie de investigații vor putea beneficia de ele în orice perioadă a lunii, fără ca programarea să se extindă pe o perioadă de timp mai mare decât este nevoie. 


Anul acesta, Ministerul Sănătății va suplimenta fondurile pentru ca pacienții să nu mai fie puși în situația de a aștepta cu lunile până ajung la doctor sau, mai grav, de a plăti din buzunarul propriu pentru analize. 


"O mare problemă a fost că, pe partea de investigații paraclinice, fondurile efective ajungeau până la 7 sau 10 zile din lună și după aceea, pacientul fie era programat, fie plătea din buzunarul propriu banii pentru analizele respective. De anul acesta, ne vom asigura că supli-mentăm fondurile cu acești bani și că, pe partea de ambulatoriu de specialitate, vom putea asigura, pentru pacienții asigurați, toate investigațiile de care au nevoie. Bugetul este substanțial crescut față de anii precedenți, însă tocmai din acest motiv, casele de asigurări de sănătate vor fi atenționate că, dacă nu vor face un audit mult mai amănunțit al fondurilor alocate, analizele care nu pot fi justificate nu vor primi decontare", a explicat Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 


Diferențele dintre stat și privat vor fi reduse 
Pentru că, de cele mai multe ori, un pacient nu poate aștepta să facă investigațiile sau analizele un timp îndelungat, el alege să meargă către zona privată, chiar dacă sumele plătite sunt mult mai mari. Un exemplu în acest sens sunt endoscopiile, investigații prin care sunt depistate cancerul de stomac sau infecțiile. La un spital de stat, ele sunt decontate de casa de asigurări pentru suma de 28 de lei, pe când la o clinică privată, ele pot ajunge chiar și la 300 lei. 


"Există, la nivelul caselor de asigurări, discuții care privesc reactualizarea tarifelor la investigații precum endoscopiile sau, în general, cele de natură invazivă. Trebuie ajuns la un consens între stat și privat, pentru ca diferențele de preț să nu mai fie atât de mari. Este foarte important ca mecanismul de plată să fie cât mai aproape de realitate, pentru ca investigația respectivă să fie realizată în ambulatoriul de specialitate, acolo unde există posibilitatea tehnică, și să nu mai încarce spitalul și să se recurgă la spitalizare continuă doar în cazul pacienților care necesită investigații ce nu pot fi efectuate decât în cadrul unei unități sanitare spitalicești", a completat secretarul de stat. 


Cât privește internările, măsurile luate de minister vor face ca "triajul" bolnavilor care vor ajunge într-un final pe patul de spital, pentru a beneficia de investigații fără să facă zeci de drumuri între cabinetele medicale, să fie drastic. Astfel, doar bolnavii care trec de consultațiile preventive, de medicii specialiști și de o lungă listă de investigații și analize vor putea fi internați.


Comentează știrea

ion
17 februarie 2014
analize

trebuie schimbata regula... daca nu sunt bani pt toti, atunci sa primesti gratuita doar o data la 3 luni, nu e normal ca o persona care face analize 1-3 ori pe an, sa nu beneficieze niciodata de gratuitate... nu toti avem timp berechet ca pensionarele, sa stam ore intregi cum se face 1 ale lunii....

replica designer bags in dubai
19 mai 2014
replica designer bags in dubai

hermes wallet types Stiri Sănătate : Vrei să-ți faci analize medicale? Iată când vei scăpa de stat la cozi | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online replica designer bags in dubai http://panghatsarees.com/replica-hermes-leather-cuff-bracelet-1462.asp

MBT Tembea Shoes
7 iunie 2014
MBT Tembea Shoes

mbt shoes clearance zappos Stiri Sănătate : Vrei să-ți faci analize medicale? Iată când vei scăpa de stat la cozi | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Tembea Shoes http://www.mychristianacademy.com/mbt/best-mbt-shoes-cheap.asp

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Drama constănțenilor bolnavi de cancer
Pagina a fost generata in 1.2257 secunde