Vindecarea prin hipnoză: mit sau realitate?

54
Vindecarea prin hipnoză: mit sau realitate? - hipnoza-1459779569.jpg

Articole de la același autor

Hipnoza este un subiect extrem de controversat care creează opinii pro și contra în rândul oamenilor și, de cele mai multe ori, acestui tratament nu i se acordă seriozitatea necesară. Pe de altă parte, specialiștii au adoptat tehnicile hipnotice ce au aplicabilitate în domenii de specialitate cum ar fi medicină sau criminalistică.

Hipnoza este cel mai des practicată de psihoterapeuți, pentru a ameliora simptomele traumelor psihice, problemele psihologice sau psihopato-logice. Beneficiile tratării prin hipnoză sunt de vindecare și însănătoșire. Acest procedeu este caracterizat printr-o stare de somnolență în care subiectul are toate simțurile active, dar corpul este extrem de relaxat, iar ochii sunt închiși, exact ca în timpul somnului. Oamenii au anumite suspiciuni cu privire la acest tratament, crezând că, în timpul procesului, terapeutul are control absolut asupra persoanei hipnotizate. Iată ce spun specialiștii despre acest aspect:

"Se pleacă de la o premisă greșită deoarece hipnoza nu are legătură cu cedarea controlului, așa cum vedem în unele filme sau la spectacole de hipnoză. Din contră, are legătură cu a aduce la suprafață cauzele problemelor, care sunt ascunse în subconștient, pentru a le putea rezolva în mod rapid și definitiv.

Hipnotistul te ajută să reiei controlul asupra vieții tale. Rolul său este acela de ghid care te asistă în acest proces, vine alături de tine pe potecile ascunse din interiorul minții tale. Hipnotistul are acces doar la acele informații pe care tu decizi că vrei să i le dezvălui, pentru a putea astfel să te ajute să obții rezultatul dorit", a declarat Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză.

Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Februarie 2015
Stire din Monden : "Pentru asta am făcut hipnoză!"
Pagina a fost generata in 2.0222 secunde