Vaccinează-te înainte de a pleca în țări exotice!

706
Vaccinează-te înainte de a pleca în țări exotice! - 7cfe973cfd3353ecacc3ec1e53a1c5ea.jpg
Pentru că este vremea vacanțelor, multe persoane aleg destinații exotice atunci când pleacă în concediu. Specialiștii atrag atenția că trebuie să luați în calcul riscurile de a contacta o boală tropicală și să vă vaccinați înainte de a pleca în vacanță.

În unele țări, riscul de a contacta boli infecțioase este foarte ridicat, de aceea, în funcție de destinația de vacanță aleasă, de standardele și condițiile de cazare, de scopul și durata vizitei, precum și în funcție de starea de sănătate trebuie să vă luați măsuri de precauție. Turiștii care aleg ca destinații Asia, Africa, Orientul Mijlociu sunt în pericol de a contacta boli tropicale precum malaria, febra tifoidă, febra galbenă, diverse boli parazitare.

Vaccinurile se recomandă în funcție de destinația de vacanță
Dacă plănuiți o astfel de vacanță, trebuie să contactați un medic specialist în boli infecțioase cu jumătate de an înainte de plecare, pentru o imunizare cât mai eficientă. "Pacientul vine la noi și, în funcție de destinația de vacanță, îi dăm recomandările necesare. Un anume vaccin nu este universal valabil pentru toată lumea, ci prescriem unul în funcție de locație", a declarat dr. Sorin Rugină, medic primar boli infecțioase.
Medicul specialist îți spune ce vaccinuri trebuie să faci și îți oferă vaccinarea profilactică pentru hepatitele A și B, rubeolă, oreion, rujeolă, varicelă, difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, gripă, febră galbenă, febră tifoidă, meningită meningococică, malarie. Spre exemplu, dacă alegeți ca destinație de vacanță Africa trebuie să vă feriți de malarie, febră tifoidă, iar dacă preferați țările asiatice, aveți mare atenție la focarele de holeră și la virusurile hepatice.
Înainte de a pleca în mult așteptatul concediu exotic nu uitați să vă notați numărul de telefon de la ambasadă și să sunați înainte pentru a solicita informații privind o eventuală avertizare specială.
Dacă după ce ați revenit în țară aveți stări de rău, febră, diaree, scădere în greutate sunt suspiciuni de contactare a unei boli tropicale, de aceea trebuie să vă prezentați de urgență la medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 09 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Dietă pe bază de pepene
Pagina a fost generata in 2.106 secunde