Dezbatere la Curtea Brâncovenească

Vaccinarea copiilor, o înțepătură care salvează vieți sau produce tragedii?

746
8
Vaccinarea copiilor, o înțepătură care salvează vieți sau produce tragedii? - vaccincopil-1380902251.jpg

Articole de la același autor

Fiecare copil născut în România primește, încă din primele ore de la naștere, un prim "antidot" pentru una dintre cele mai grave afecțiuni: tuberculoza. O boală care nedepis-tată, produce invaliditate și chiar deces. Nu toți specialiștii sunt însă de acord cu vaccinarea și consideră chiar că aceasta nu aduce nici un beneficiu, ci dimpotrivă. Agreate sau nu, vaccinurile sunt însă introduse de ani buni în Programul Național de Imunizare și sunt obligatorii.

Păreri pro și contra

Calendarul Național de imunizări are o listă cu vaccinuri obligatorii, de care copiii beneficiază gratuit încă din primele 24 de ore de viață, în cadrul maternităților. Dacă neonatologii și pediatrii sunt primii care susțin vaccinarea copiilor, sunt și specialiști care țin să îi contrazică în privința "imunizării".

Primii recomandă vaccinarea ca fiind singura cale de prevenire a unor boli extrem de grave precum hepatită, tuberculoză, rujeolă sau tetanos.

"Sistemul imunitar al copiilor este în continuă schimbare în primul an de viață, astfel că, vaccinurile sunt preparate biologice care stimulează organismul să producă anticorpii necesari în lupta cu boala.

Odată cu vaccinul, acești anticorpi sunt activi și vor putea proteja copilul atunci când apare boala. În lipsa vaccinării însă, părinții nu își pot înscrie copiii în colectivități și riscă să îi vadă îmbolnăvindu-se sub proprii ochi. Ca să nu mai vorbim despre faptul că odată contractată boala, apar și complicațiile: insuficiența cardiacă, paralizia infantilă, sau, mai grav, poliomielita, o boală care poate produce decesul.

Noi, ca specialiști, încercăm să le transmitem toate informațiile de care au nevoie părinților și le explicăm faptul că multe dintre marile epidemii au fost depășite tocmai cu ajutorul vaccinării. Și le mai dăm un alt exemplu extrem de convingător: vaccinul antigripal administrat adulților este cel care protejează mii de oameni în fiecare sezon", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.

Pe de altă parte, sunt și specialiști fie din medicină, fie din alte domenii de cercetare, care nu pierd nicio ocazie de a-și arăta dezacor-dul față de vaccinuri. Ei susțin că primul pas pe care un părinte îl poate face pentru a vedea că acestea nu sunt "sănătoase" pentru copii este chiar citirea prospectului care arată că nu sunt produse "sigure".

"Părinții nu primesc o prezentare a efectelor adverse ale vaccinurilor și nici nu li se cere acordul pentru a le vaccina copiii. Primul lucru pe care îl pot face este să citească prospectul oricărui vaccin care se administrează copiilor și să vadă că acolo se specifică negru pe alb că nu a fost studiat potențialul cancerigen și nici efectele pe care le au aluminiul și mercurul, substanțe extrem de toxice care conduc la afectarea neurologică", a explicat dr. Mircea Pușcașu, medic primar medicină de familie, care și-a exprimat punctul de vedere în cadrul ultimei conferințe de presă despre vaccinuri, ce a avut loc joi seară la Curtea Brâncovenească din Constanța.

Însă, în toată această "luptă" dintre medici, sistem și schimbările sau descoperirile din medicina actuală, părinții sunt cei care trebuie să discearnă, dincolo de orice argument, ce este mai bine pentru propriul copil.

Comentează știrea

noni
5 octombrie 2013
totul e o conspiratie

Din punctul meu de vedere sunt vaccinuri ok si altele care se fac doar ca trebuie vandute niste stocuri existente. Asta cu vaccinul mi se pare o mare teapa, nu stiu ce baga in mine sau copil, daca te imbolnaveste mizeria aia si te face dependent de alte medicamente si astfel devii clientul lor pe viata. Nu cred ca interesul de a fi sanatos e mai mare si mai putin profitabil decat acela de a ma face bolnav si dependent de medicamentele care le aduc atata profit. Stiu sigur ca doctorii au comision din medicamentele vandute si de aici si dorinta de a le promova intens. Asa e si la cartile vandute in scoli prin profesori de unde se ia 20% din fiecare carte vanduta si nu numai...SUNTEM CONSUMATORI de diverse cakaturi vandute de unul si altul, nu cred ca e cineva interesat de bunastarea mea fizica, psihica si materiala...fara interes. Asa ca eu am refuzat si voi continua sa refuza ca in scoala, sa-mi fie vaccinati copii ca niste cobai.

nu conteaza
5 octombrie 2013
vaccin

sunteti idioti,stiti ca toate vaccinurile contin aluminiu si mercur,unele chiar si celule de la avortoni???!!! cantitatea "infima" dintr-un vaccin se elimina din organism in 7 ani...cate vaccinuri face un copil pana la 7 ani?!cand elimina mercurul ala?!mai studiati si apoi incurajati parintii sa-si vaccineze copiii.mai bine incurajati mamele sa alapteze,alaptatul imunizeaza copilul pe viata,vaccinurile cat timp imunizeaza?nu exista vaccinuri obligatorii,este articol in lege si copiii nevaccinati sunt cei mai imuni in colectivitati.cautati,citti,apoi scrieti astfel de articole.

dr. c. neagoe
6 octombrie 2013
regretabil....

.. ca nu de putine ori , apar articole in care sunt scrise aberatii .Este inadmisibil , ca un medic poate sa spuna : "paralizia infantila sau mai grav poliomielita " , insemnand acelasi lucru . Personal si cu argumente sustinute de statistici si specialisti , sustin ca vaccinul BCG , cel care se face in maternitate nu foloseste la nimic , ba mai mult, este o piedica in depistarea precoce a tuberculozei . Am incercat sa produc o dezbatere , scriind un articol pe "pagina medicala .ro , dezbatere refuzata de "marii specialisti . Dar este total daunator sa spunem ca toate vaccinurile trebuie refuzate . Vaccinuri precum cel antipolio , anti hepatita B , anti pneumococic si in general antibacteriene , anti rottavirus ,antitetanos , chiar daca pot da unele complicatii (foarte rar , si nu grave ) , sun utile. Vaccinarea antigripala , in opinia mea si nu numai , este o mare teapa . Amintiti-va marea teapa cu vaccinarea anti gripa porcina , pentru car nu a platit nimeni .

Tia
6 octombrie 2013
ROR

O alta mare teapa este si vaccinul ROR. Bolile se fac oricum, in fiecare an este epidemie in gradinite, de ce ne mai vaccinam copiii? Nu ii protejeaza de nimic.

dAufofNRWMNxiP
11 septembrie 2014
yTCpapPGsv

XFFZEq jsfcvzubebnv, [url=http://pxchjuspejxi.com/]pxchjuspejxi[/url], [link=http://alxzyhvorgfp.com/]alxzyhvorgfp[/link], http://pafruyuicgtz.com/

pKdGqGzXEdEPlZmHIi
19 septembrie 2014
aJurEENo

LBwuAP lcsturrhbfea, [url=http://otagiuggrjhw.com/]otagiuggrjhw[/url], [link=http://ovmcgzfvtcgj.com/]ovmcgzfvtcgj[/link], http://wojwvjzosdbp.com/

DMXyhlGzfqIbSPGRIh
13 octombrie 2016
iAKIIokesi

paFTfU ixfdawluvdwc, [url=http://ltaemymyoutw.com/]ltaemymyoutw[/url], [link=http://fjwjtosjnotk.com/]fjwjtosjnotk[/link], http://kdyytegohduq.com/

PPWhwoKycDWnTT
20 ianuarie 2017
hfFITpsld

Zlk6Re ukddubcrqxzl, [url=http://undllswzyjln.com/]undllswzyjln[/url], [link=http://pydkqxjejnlw.com/]pydkqxjejnlw[/link], http://qrcmaaaawwav.com/

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Curs Lamaze pentru  mămicile din Constanța
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum îți ajuți copilul să-și facă prieteni
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum… se tratează gelozia dintre frați
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ce ascunde rosul unghiilor
Pagina a fost generata in 0.3823 secunde