Usturoiul, leacul care vă scapă de viermi intestinali

117116
5
Usturoiul, leacul care vă scapă de viermi intestinali - 100e782b3b31806707db03f23f91e5a7.jpg

Articole recomandate

Alimentele nespălate ne pot contamina cu diverși paraziți intestinali, precum giardia, limbrici sau oxiuri (vierme care trăiește în intestinul oamenilor, în special al copiilor, depunându-și ouăle în jurul orificiului anal). În organismul omului se pot adăposti 73 de tipuri de paraziți. Expuși sunt, într-o mare măsură, copiii aflați în colectivitate, precum cei care își petrec vacanțele în tabere școlare. Pediatrii apreciază că 60 % dintre copiii care au oxiuri și limbrici trăiesc în mediul rural, în timp de giardia afectează mai mult copiii din orașe. În acest caz, sursele de contaminare sunt câinii comunitari și apele care băltesc pe străzi după ploi torențiale. Dacă ajung în stomac, paraziții creează numeroase neplăceri: diaree care persistă între șapte și zece zile, dureri abdominale, balonare, grețuri și vărsături.
Viermii intestinali pot fi ținuți departe cu ajutorul unor remedii aflate la îndemâna oricui, căci fac parte din "farmacia" naturii și au efecte secundare minore.
Usturoiul este unul dintre leacurile recunoscute împotriva oxiurilor. Preparați o băutură din 20 ml de suc de usturoi și 200 ml de lapte, pentru a proteja mucoasa stomacului de efectele arsenicului din usturoi. Licoarea trebuie con-sumată călduță, dimineața, pe stomacul gol.
Semințele de dovleac au, de asemenea, un efect benefic în distrugerea viermilor intestinali. La prepararea unui doze pentru adulți sunt necesare 300 g de semințe decojite și pisate, două lingurițe de miere și 50 ml de apă plată. Pasta obținută se administrează bol-navului, fracționat, timp de o oră, înaintea micului dejun. Pentru copii, doza de semințe variază în funcție de vârstă: pentru cei cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani este recomandată o cantitate de 150 g de semințe decojite de dovleac; pentru copiii cu vârste mai mici, de cinci - șapte ani, doza folosită în amestec este de 80 - 100 g, iar pentru cei de doi - trei ani se folosesc cel mult 50 g de semințe de dovleac.
Un decoct benefic pentru combaterea oricărui tip de paraziți intestinali se prepară dintr-un amestec de violete, pătrunjel și țelină (în cantități egale). O lingură din acest amestec se fierbe, timp de 5 minute, în 500 ml de apă. O astfel de băutură se adminis-trează, pe stomacul gol, în fiecare dimineață, timp de șapte zile.
Un alt tratament ale cărui efecte apar într-o săptămână este cel cu pelin. Pulberea de pelin, respectiv trei grame, în amestec cu o lingură de miere, se ia dimineața, înaintea micului dejun. Tratamentul este folosit cel mai adesea pentru a scăpa de limbrici. Pe de altă parte, ceaiul de cimbrul este un leac sigur contra giardiei.

Comentează știrea

Elena Coman
13 ianuarie 2012
mi-e frica de limbrici!!!

mi-e frica de limbrici!!! eu nu am, dar mi-e frica rau de tot! mie imi place usturoiul la nebunie! totusi eu tot mananc usturoi! ca sa-mi protejeze burtica! eu am 12 ani ! exista si pastile pentru acesti limbrici??!! s-au injectii?? ceva?? eu nu am , dar doar vreau sa stiu!

gggwregeryyt
21 martie 2012
ewetre4tr3

ho maa!! ca mi se blocheaza pc-ul de atata mailuri ! ce dracu! ma enervati! this mails ar blocked my computer!!!!!

neagoe ionel
26 mai 2014
mda

deja ma enerveaza ideea cu spalatul fructelor mainilor clantelor etc cand oualele se pot lua usorrrrrrrrrr din atmosfera. la atatia maidanezi nevaccinati plini de limbrici, ba si cu stapan au si chisturi hidatice si limbrici, toxara etc. bleahhh

TTeGKFbzYzLCC
17 octombrie 2014
KxcZndKHOMDSMC

Will I have to work on Saturdays? order azithromycin online canada UPI licenses content directly to print outlets, online media and institutions of all types. In addition, UPI's distribution partners provide our content to thousands of businesses, policy groups and academic institutions worldwide. Our audience consists of millions of decision-makers who depend on UPI's insightful and analytical stories to make better business or policy decisions.

WJnLLdoDzofzlTAfdLj
21 octombrie 2014
panfKjwheX

GrxJU5 hjxucmiukehs, [url=http://hqwpiqsewbxy.com/]hqwpiqsewbxy[/url], [link=http://hifhimyhlkxy.com/]hifhimyhlkxy[/link], http://afcqrzybpdev.com/

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 August 2009
Stire din Sănătate : Câinii pot... număra!
Pagina a fost generata in 2.6158 secunde