Unde sunt acum mămicile anti-vaccin? Trei copii au murit de rujeolă și sute sunt infestați. A fost declarată epidemie

508397
33
Unde sunt acum mămicile anti-vaccin? Trei copii au murit de rujeolă și sute sunt infestați. A fost declarată epidemie - fotofondrujeola1-1474471217.jpg

Articole de la același autor

• Ministerul Sănătății acuză campaniile iresponsabile împotriva vaccinării


Moda lansată de mămicile care nu vor să-și vaccineze copiii începe să-și arate fața neagră. Trei copii nevaccinați au murit deja anul acesta de rujeolă și alte câteva sute s-au îmbolnăvit în ultimele luni. Ministerul Sănătății anunță că situația este deosebit de gravă și a declarat deja epidemie de rujeolă în România.


Comparativ cu anul 2015, creșterea numărului cazurilor este mai mult decât alarmantă. "În tot anul trecut au existat doar șapte cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces. Ministerul Sănătății condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an", a anunțat ministrul Vlad Voiculescu.


Potrivit acestuia, în România, în ultimii doi ani, nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR. Așa că acest lucru nu justifică numărul mare de cazuri de copii nevaccinați. "Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de un an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copiii sub un an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup. Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare, dacă aceștia ar fi fost vaccinați", mai precizează Vlad Voiculescu.


Apel către părinți!


Cu acest prilej, Ministerul Sănătății lansează un apel către părinți de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de șapte luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de un an. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la granița dintre județele Bistrița Năsăud și Cluj - 219 cazuri, în județul Mureș - 145 cazuri, în județul Arad - 113 cazuri și județul Timiș - 71 cazuri. La Constanța, au fost confirmate trei cazuri la persoane nevaccinate sau incomplet vaccinate. Însă situația s-ar putea agrava în perioada următoare, după cum avertizează medicii.


"O să moară copii pentru că le-a cășunat unora să facă propagandă împotriva vaccinurilor"


"Pentru că există un curent de opinie în legătură cu vaccinarea antirujeolică, cum că ar da autism, lucru total neadevărat, a făcut ca mare parte din copii să nu fie vaccinați, părinții fiind cei ce resping cu vehemență acest lucru. Cu atât mai grav cu cât sunt două categorii de copii nevaccinați: cei care nu sunt cuprinși în sistemul de sănătate și acum a mai apărut o serie de copii, din familiile de condiție medie, care nu se vaccinează dintr-un motiv prostesc - mai exact, este acest curent de opinie care îi face pe părinți să refuze vaccinul, creând premisele acestor epidemii. Când copiii nu sunt vaccinați, izbucnesc epidemiile. Este vorba despre epidemie de pojar, care pe vremuri, când nu era vaccin, făcea numeroase victime, omora efectiv zeci de copii. Mai grav este că acest curent de opinie este mai larg, el cuprinde și reticența față de celelalte vaccinări și atunci o să apară și epidemii de difterie, de poliomielită. S-a ajuns exact în momentul în care trebuie trasă alarma în legătură cu faptul că lipsa vaccinării duce la izbucnirea unei epidemii. Pe de altă parte, toate discuțiile despre efectele adverse și complicațiile pe care le-ar produce vaccinurile, cum că mercurul din vaccin ar produce toxicitate, sunt prostii! Și populația lumii civilizate se vaccinează, și în felul acesta s-au eliminat epidemii de poliomielită, în care mor mii de copii, alții rămân paralizați pe viață. O să tot apară mortalitate prin pojar din cauza nevaccinării. Asta pentru că le-a cășunat unora să facă propagandă împotriva vaccinurilor. Curentul de opinie care contravine ideii de vaccinare este greșit, deoarece cu cât crește fenomenul de nevaccinare cu atât crește numărul de copii care se îmbolnăvesc", a explicat, pentru ziarul Cuget Liber, medicul pediatru Marian Fâșie. 






Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
doctor
21 septembrie 2016
vaccin

omenirea a iesit din intuneric, boala si mizerie prin stiinta. prostii (nu doar cei de la noi si nu doar cei de azi) s-au opus stiintei fiindca nu au capacitatea de a intelege (doar sunt prosti, nu?). diferenta dintre civilizatie si inapoiere sta in capacitatea de a asimila stiinta, tehnologia, arta, libertatea, justitia, drepturile omului etc. . sa refuzi vaccinarea copiilor in anul 2016 ne arata proportiile prostiei si, de ce nu, o fateta a inapoierii. sanatate!

Diana
21 septembrie 2016
Vaccin

Mămicile refuza un anumit tip de vaccin!!!! Nu sunt refuzate toate tipurile de vaccin!!!! Titlul nu este corect!!!!!!'n

Lili
21 septembrie 2016
Vaccin

Ce face Ministerul când de jumătate de an mii de copii nu sunt vaccinați??? Condamnam părinții ca nu-și vaccinează copii, dar Ministerul ca nu pune la dispoziție vaccinuri, nu??? De ce nu condamnam Ministerul ca nu permite accesul pe piața a tuturor producătorilor de vaccinuri?? De ce le ia părinților dreptul de a alege. Despre aceste lucruri nu se poate face nici un articol, nu-i așa?

Gabi
21 septembrie 2016
Nu se gaseste vaccinul ROR !!!

De circa 2 luni sun saptamanal la medicul de familie sa intreb daca au primit vaccinul si nu il au, zic ca nu l-au primit ! De unde ar trebui sa-l primeasca ? Situatia aceasta se conaste ? Am depasit cu mult varsta de vaccinare si inca nu au vaccinul in cabinete !

Si-au nenorocit copiii
22 septembrie 2016
Felicitari dl doctor

Ati pus punctul pe i. Pana nu au ajuns sa le moara copiii nu au realizat ce inseamna vaccinarea. Acesti oameni nu numai ca sunt prosti si inapoiati, dar isi inchipuie ca toate reportajele de la tv si din media sunt adevarate. Ei nu-si dau seama ca sunt manipulati. Si pe deasupra, aceste mamici se cred mai destepte ca medicii, cu toate ca nu cunosc nici un "gram" de medicina.

Andreea
22 septembrie 2016
ROR

ROR-ul si vaccinul de un an facute in aceeasi zi dau autism. La noi din a doua zi dupa vaccin au inceput sa apara semnele autismului si pana la un an si jumatate s-au agravat enorm. Asa ca parintii au de ce sa se teama. In plus vaccinurile importate de noi sunt dintre cele mai ieftine si de proasta calitate. Daca e sa privesc lucrurile din alt unghi, mai bine un copil cu autism decat un copil mort. Cum o dai nu e bine!

De la un "prost"
22 septembrie 2016
Pentru cei "destepti"

Nu pot sa inteleg care e mai prost, ala care vede 200 de cazuri concrete in care copiii sunt nenorociti (fara a fi cineva tras la raspundere) sau ala care inca poate sa creada companiile farmaceutice si "antivirusurile" lor...dar suntem Romani, deci trebuie sa fim manipulati!

veta
22 septembrie 2016
Au murit mai multi din cauza vaccinului

Si nimeni nu a comentat nimic. Totul s-a facut tacit. Da din cauza vaccinelor au murit copii in spitale cu sindrom hemolitic de ce nici un ziar nu scrie asta?

Alina
22 septembrie 2016
Nesimtire si prostie

Dar de ce domni care vroiau sa amendeze parintii ca nu isi vaccineaza copii nu se dau ei cu capul de pereti, deoarece de luni bune nu exista vaccinul de 2 luni, 4luni si un an?...sa va fie rusine ca nu va pasa de copii astia care ajung sa moara din cauza unor tampiti....

Alina
22 septembrie 2016
Nesimtire si prostie

Dar de ce domnii care vroiau sa amendeze parintii ca nu isi vaccineaza copii nu se dau ei cu capul de pereti, deoarece de luni bune nu exista vaccinul de 2 luni, 4luni si un an?...sa va fie rusine ca nu va pasa de copii astia care ajung sa moara din cauza unor tampiti....

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Sănătate : Vino să donezi sânge!
Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Sănătate : Săptămâna porților deschise la BB Center
Pagina a fost generata in 2.4498 secunde