Un nou curs de sănătate oro-dentară realizat de "Academia de Zâmbete"

315
Un nou curs de sănătate oro-dentară realizat de
Sănătatea copiilor ține de grija cu care părinții se informează permanent asupra celor mai noi metode de prevenție, îngrijire sau chiar tratament. "Academia de Zâmbete" continuă seria cursurilor gratuite de informare a mămicilor în privința sănătății oro-dentare personală, dar și a celor mici.


Cursul desfășurat zilele trecute a cuprins teme pentru copii între 3 și 6 ani, cum ar fi: îngrijirea dinților de lapte, importanța păstrării lor pe arcadă până la apariția celor permanenți, dar și despre erupția molarului de 6 ani și îngrijirea acestuia. Ca de fiecare dată, mămicile prezente au răspuns mai multor întrebări. Din datele centralizate de medicii dentiști, reiese că mai puțin de jumătate din ele știu că prima măseluță permanentă apare la 6 ani și doar 15% au cunoștințe despre procedeul de sigilare dentară. De asemenea, mamele ajung la dentist numai atunci când au o problemă și procedează în același fel cu micuții lor. 

"Lumea trebuie să înțeleagă faptul că prin acele controale regulate și prin igienizări efectuate o dată la șase luni, pot preveni până la 70% din afecțiunile oro-dentare", a explicat medicul dentist Raluca Petre. 

Pentru că sănătatea dinților este foarte importantă atât pentru adulți, cât și pentru copii, "Academia de Zâmbete" continuă să dezvolte posibilitățile de informare. Pe lângă cursul amintit, medicii au susținut o sesiune de informare asupra sănătății oro-dentare și la Creșa nr. 5 din Constanța, unde au reușit să invite un număr de 15 părinți. Mai mult, "Academia de Zâmbete" a încheiat un parteneriat cu sanatoriul "Vraja Mării", din Eforie Sud, care le-a pus la dispoziție medicilor sala de conferințe și a invitat toți pacienții instituției, pentru a-i informa cu privire la sănătatea oro-dentară. Aici vor organiza cursuri pentru adulți care vor cuprinde teme ca pierderea primului dinte, protezarea edentațiilor sau boala parodontală. 

Următorul curs va fi susținut la Hotel IAKI din Mamaia și va avea teme de dezbatere și informare pentru copii de 6 - 12 ani. Cei care vor să participe la acest curs pot apela numerele de telefon 0734. 637.909 sau 0727.418.332 pentru a afla detalii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1243 secunde