Un copil ascultat și înțeles este un copil liniștit

342
Un copil ascultat și înțeles este un copil liniștit - uncopil-1484586405.jpg

Articole de la același autor

Se spune că felul în care se comportă un copil este strâns legat de relația acestuia cu părinții. De câte ori nu am auzit expresia: "fiecare copil se comportă așa cum învață acasă", precum și că cel mic copiază comportamentul părinților, bunicilor, rudelor și persoanelor cu care petrec cel mai mult timp. Cu toate acestea, comportamentul copilului, în primii 2-3 ani de la naștere, este dictat, în mare parte, de comportamentul mamei și de felul în care aceasta se raportează la copil.


"Mama știe cum să i se adreseze micuțului, pentru că cei doi au o conversație a lor, cu mult înainte de pronunțarea primelor cuvinte de către copil. Rapiditatea cu care un copil își achiziționează limbajul și calitatea acestuia depind de calitatea interacțiunii mamă-copil.


Dacă mama este indisponibilă emoțional sau nu reușește să ghicească interesele copilului, acesta trăiește un disconfort emoțional, manifestat prin comportament hiperactiv sau agresiv. Un copil «ascultat» și înțeles este un copil liniștit!", explică Liliana Tudose, educator prenatal, specialist în alăptare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4872 secunde