Tumoare de patru kilograme, extirpată la Spitalul Cernavodă Medicii din Spitalul Orășenesc

978
Tumoare de patru kilograme, extirpată la Spitalul Cernavodă Medicii din Spitalul Orășenesc - spital-1315255935.jpg

Articole de la același autor

Cernavodă au realizat o operație destul de complicată, și anume au extirpat o tumoare de peste patru kilograme. Intervenția a fost realizată de dr. Alexandru Moldovan, medic specialist în obstetrică - ginecologie.
Pacienta, în vârstă de 46 de ani, s-a prezentat la spital pentru un examen de rutină și a fost depistată cu o tumoare benignă la nivel uterin. Diagnosticul a fost de fibromatoză uterină gigantică, tumoarea având aproximativ 50 de centimetri și o greutate de 4,2 kilograme. Intervenția a durat două ore.
Autoritățile locale subliniază că serviciile medicale oferite locuitorilor s-au îmbunătățit, conducerea spitalului respectând planul de conformare impus de Ministerul Sănătății pentru a rămâne în categoria IV de competențe.
Astfel, a fost îmbunătățită radiologia și urmează să fie modernizată Secția de pediatrie.
"Unitatea a obținut o finanțare de 8.000 de euro din partea UNICEF, iar banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de paturi, frigidere, leagăne pentru nou-născuți, monitoare de supraveghere și pentru înființarea unei săli de cursuri Lamaze", se menționează în comunicatul transmis de primărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7874 secunde