Tratamentul modern al glaucomului, la Institutul Tehnico-Științific "Microchirurgia ochiului"

691
Tratamentul modern al glaucomului, la Institutul Tehnico-Științific

Articole de la același autor

Glaucomul este o boală cronică de ochi în care crește presiunea intra-oculară (PIO) și nervul optic este afectat. Orbirea generată de glaucom este ireversibilă, deoarece nervul optic moare. Acest lucru se întâmplă, dacă nu se intervine la timp.


Din păcate, glaucomul este o boală destul de comună. Ea afectează mai ales persoanele cu vârsta peste 40 de ani. Această boală poate lovi, însă, atât tinerii (glaucom la tineri), cât și nou-născuții (glaucom congenital). Prin urmare, experții au dezvoltat noi tratamente pentru vindecarea glauco-mului, eficiente și sigure. Pe lângă chirurgia tradițională, acestea includ și chirurgia cu laser. 
Operația cu laser constă în crearea unui nou drum pentru fluxul de tumoare apoasă, pentru a reduce presiunea intra-oculară. Însă, acest tip de intervenție este eficient doar dacă se intervine din timp, când glaucomul abia se formează. 


"Cât mai curând posibil, se va asigura păstrarea vederii la pacienții cu glaucom, datorită studiilor. O nouă metodă de tratament chirurgical, denumită "non-penetrant Sclerectomy", este folosită cu succes pentru a elimina excesul de lichid din ochi. Această intervenție este mai puțin traumatică și previne complicațiile. Avantajul major al intervenției este că se efectuează fără a deschide globul ocular. Acest lucru elimină posibilitatea de infectare și reduce riscul de complicații în timpul intervenției chirurgicale", explică specialiștii Clinicii "Microchirurgia ochiului".


Glaucom și cataractă? Specialiștii fac față
Tratamentul se folosește pentru diferite tipuri de glaucom: congenital, primar și secundar. Timpul de tratament total pentru un ochi este de 10 zile. Mai întâi se face o examinare preope-ratorie, 2-3 zile, iar în ziua a 4-a se face intervenția chi-rurgicală, după care ur-mează recuperarea. 


"Chirurgi experimentați în tratarea glaucomului, din cadrul Institutului Tehnico-Știintific «Microchirurgia ochiului» Academ. Feodorov, efectuează această inter- venție, folosind tehnica micro-invazivă, «antiglaukoma-toznyh». Intervențiile sunt efectuate sub anestezie locală, printr-o incizie, nu mai mult de 2-2,5 mm. Glaucomul este deseori combinat cu cataractă. Pentru aceste cazuri, experții Institutului "Microchirurgia ochiului" au dezvoltat o metodă de tratament chirurgical, care constă în vindecarea printr-un singur pas, «antiglaucomatoase» cu extracția cataractei și implantarea de lentile intraoculare (IOL), folosind cele mai moderne metode - facoemulsificarea", mai spun specialiștii.


O serie de noi tratamente sunt, de asemenea, concepute pentru păstrarea vederii la pacienții cu glaucom, la un procent cât mai mare dintre pacienți. Acestea includ stimularea magnetică și cu laser a nervului optic, îmbunătățirea vederii, în special în glaucomul avansat, operația vasorekonstruktivă. În Institutul Tehnico-Științific "Microchirurgia ochiului" Academ. Feodorov Federația Rusă, medicii specialiști au acumulat o experiență clinică semnificativă, în tratamentul chirurgical al glaucomului, în diferite stadii ale bolii, tratament ce este recunoscut la nivel mondial. Pentru mai multe informații, puteți apela numărul de telefon 0740.295.193.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4062 secunde