Testări la preț redus pentru depistarea apneei în somn, la Medstar General Hospital

253

Articole de la același autor

Mii de constănțeni suferă de apnee în somn, mulți dintre ei fără ca măcar să știe. Boala este însă ușor de recunoscut, pacienții prezentând perioade în timpul somnului când au întreruperi ale respirației, care, însă, trebuie constatate de partener sau de anturaj. De obicei, ei sforăie puternic, au un somn agitat, neodihnitor, se trezesc extrem de obosiți, au somnolență excesivă în timpul zilei și au tulburări de atenție, concentrare.

Consecințele apneei în somn sunt însă extrem de grave. Perioadele de întreruperi ale respirației duc la scăderea oxigenului în sânge pe parcursul nopții, scădere care afectează în special creierul și inima. Prin somnolența diurnă excesivă, sindromul de apnee în somn netratat poate avea consecințe vitale pentru pacient, iar dacă pacientul este șofer pe mijloacele de transport în comun, controlor de trafic aerian sau alte meserii în care o decizie greșită poate face victime inocente, riscurile sunt incalculabile.

Pentru că în luna martie a fiecărui an se celebrează Ziua Somnului, în cadrul Laboratorului de Somnologie al Medstar General Hospital, începând de astăzi, constănțenii pot fi testați pentru Sindromul de apnee în somn, cu reducere de 20 la sută. Promoția se desfășoară pe o perioadă de zece zile. Diagnosticarea este simplă, cu ajutorul unui aparat numit poligraf. Pacientului îi este montat dispozitivul respectiv, doarme cu el la domiciliu și îl returnează a doua zi. Medicul interpretează datele obținute și stabilește dacă există un sindrom de apnee în somn și tipul acestuia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Februarie 2017
Stire din Social : A trecut gerul, vine sezonul gripelor!
Pagina a fost generata in 3.6229 secunde