TEHNICĂ REVOLUȚIONARĂ pentru TRATAREA HEMOROIZILOR, la Constanța

7113
2
TEHNICĂ REVOLUȚIONARĂ pentru TRATAREA HEMOROIZILOR, la Constanța - fonduncchirurgiehemoroizi-1365096964.jpg
O intervenție chirurgicală care durează mai puțin de o oră, fără bisturiu, fără dureri ulterioare sau zile de recuperare - așa poate fi descrisă cea mai modernă tehnică medicală prin care sunt tratați hemoroizii și care este disponibilă și în Constanța. 

Cea mai modernă tehnică medicală folosită în terapia hemoroizilor este tehnica HAL - RAR (pe de o parte, HAL presupune ligatura arterei hemoidale, iar RAR repararea mucoasei anale), iar în municipiul Constanța este realizată de prof. dr. Octavian Dumitru Unc, în cadrul clinicii Macta (Medical Analysis). Iar partea care "încântă" cel mai mult la această nouă tehnică este faptul că hemoroizii sunt tratați fără nicio incizie!

Fără bisturiu, fără dureri!

"La nivelul canalului anal, partea terminală, pe o porțiune de trei - patru centimetri, este delicată, cu o inervație și o vascularizație deosebite. Hemoroizii sunt niște dilatații venoase, care apar fie pe interior, pe această porțiune terminală, fie la exterior, la nivelul anusului, sub forma unor tumorete înfloritoare, roșiatice. Până acum, operația de hemoroizi însemna să se îndepărteze chirurgical săculeții, dilatațiile venoase, atât cele interne cât și cele externe. Ulterior intervenției, pacientul resimțea, la fiecare scaun, niște dureri fantastice până se cicatriza zona, și exista riscul să apară tot felul de probleme.

Acum vreo cinci ani, un japonez a arătat că orice umplere venoasă înseamnă că sângele vine de undeva și oprirea circulației sângelui spre hemoroizi înseamnă dispariția lor. Nu trebuie să se mai taie nimic, ci vasele de sânge care irită mucoasa în partea terminală a canalului anal trebuie legate, cusute", a explicat, pentru "Cuget Liber", prof. dr. Octavian Unc.

Și astfel a apărut tehnica HAL - RAR. "Acesta a imaginat un dilatator anal, un specul ce este precum o pâlnie cu ajutorul căreia se vizualizează interiorul canalului anal. Acest dispozitiv este prevăzut cu un senzor de ecograf, ce găsește, pe semnal sonor, unde sunt arterele, iar chirurgul le leagă, închizând astfel robinetul, sursa de aprovizionare a varicelor hemoroidale. La o intervenție se pot lega de la 3 la 18 artere surse de apariție a hemoroizilor. Astfel este operația, tehnica HAL, în loc să tai, să trag de hemoroizi, eu trec niște fire cu care leg arterele de sânge.

În cazul hemoroizilor externi, se apelează și la a doua parte a tehnicii, RAR; practic, vin cu un fir pe dilatația venoasă, înseilând, până la linia anusului, unde fac nod. În felul acesta, pachețelul de la exterior, înfloritura roșiatică vizibilă este trasă spre interior. Această intervenție este similară celei celioscopice pentru litiaza biliară. Dacă înainte trebuia să fac o tăietură mare sau foarte mare pentru a scoate un colecist, astăzi, pe o incizie minimă, de un centimetru sau mai mică, îl operez pe pacient, iar rezultatele sunt mult mai bune", a completat chirurgul constănțean.

Tehnică realizată într-o singură clinică din Constanța

Principalul beneficiu, pentru pacient, este reîntoarcerea la viața normală încă de la câteva ore după intervenția chirurgicală. "Pe operația clasică, durerea durează și până la două săptămâni, la fiecare scaun. Acum, cu ajutorul acestei tehnici, pacientul poate să plece acasă după patru ore și nu există durere", a afirmat prof. dr. Unc.

În Constanța, această tehnică este utilizată doar în clinica Macta (Medical Analysis), fiind singura unitate medicală care dispune de aparatura necesară. Intervenția mai este executată în București, Bacău, Cluj și Timișoara.

Aveți hemoroizi? Iată de ce trebuie să mergeți la medic!

Pacienții care au hemoroizi nu trebuie să aștepte prea mult înainte de a se prezenta la medic și a se supune intervenției chirurgicale. Neoperați, hemoroizii duc la complicații ce scad calitatea vieții și chiar o pun în pericol.

"Cu hemoroizi se poate trăi până la un anumit nivel. Dacă nu sunt tratați chirurgical, se ajunge la complicații. În primul rând, sunt sângerările. Apoi, aproape la fel de frecventă este tromboza hemoroidală, care înseamnă apariția unui cheag la nivelul hemoroizilor, ceea ce înseamnă durere, inflamație și, invariabil intervenție chirurgicală. Nu trebuie uitat că o altă complicație poate fi malignizarea hemoroidului, transformarea lui într-o zonă canceroasă", a descris medicul urmările neplăcute ce pot apărea în lipsa prezentării la medic.

"Tehnica HAL - RAR este revoluționară, reprezintă viitorul în tratamentul hemoroizilor", a subliniat prof. Octavian Dumitru Unc.

Comentează știrea

eu
5 aprilie 2013
nu merge

eu am facut afara asta de 3 ori si...fara efecte...tot apar.diferenta e ca in eurpa nu platesti pt ea...aici cred ca te ustura in ambele parti.

Elena
10 aprilie 2013
Sanatate

Cu toata stima pentru dl. dr. unc, dar aceasta tehnica este aplicata de mult in Constanta, deci nu exista nicio premiera in acest sens. Informati-va corect oameni buni, mai ales ca sunt numeroase sursele. Cu stima

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3047 secunde