Suferi de hernie de disc? Recuperează-te în cel mai modern centru din Constanța

4396
2
Suferi de hernie de disc? Recuperează-te în cel mai modern centru din Constanța - herniedediscsportforum6036-1364581553.jpg

Articole de la același autor

Suferiți de hernie de disc, afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale sau pur și simplu nu mai scăpați de durerile de coloană? Specialiștii recomandă recuperarea medicală care, spun ei, trebuie să înceapă cu evaluarea dezechilibrelor musculare, urmată de un program individualizat de terapie pentru îmbună-tățirea mobilității articulare.

Unde vă puteți trata în Constanța

Hernia poate să apară la orice nivel al discurilor intervertebrale, însă cele mai frecvente două localizări sunt reprezentate de discurile lombare și cele cervicale. Hernia lombară este cea care determină majoritatea durerilor cronice de spate (lumbago) precum și dureri care iradiază în membrul inferior (sciatica).

Simptomele descrise de pacient includ:

1. Spasm muscular;

2. Atrofie musculară

3. Durere iradiată de-a lungul nervilor;

4. Agravarea durerii la tuse, strănut, râs (prin creșterea presiunii în canalul vertebral).

5. Parestezii și alte tulburări senzitive la nivelul membrului inferior. Pacienții constănțeni aflați în această situație, pot beneficia de programe de diagnosticare și recuperare în cadrul centrului Sport Forum DAVID ACADEMY, centru de recuperare medicală care folosește de peste 10 ani un concept inovator pentru vindecarea persoanelor cu probleme la coloana vertebrală.

"Sport Forum Academy utilizează tehnologia și experiența germană a conceptului David Spine, cu o tradiție de peste 25 de ani, care asigură recuperarea pacienților.

În cadrul centrului nostru, prin aparatura de care dispunem, constănțenii beneficiază de: evaluarea performanțelor musculaturii coloanei vertebrale; mobilitatea coloanei vertebrale și a membrelor; evaluarea funcției cardiorespiratorii, a capacității de efort; punerea în evidență a insuficiențelor musculare / dezechi-librelor musculare( pe cele trei planuri anatomice - frontal, transversal, sagital) - dezechilibre, ce stau la baza durerilor, frecventelor lombalgii, disco-patii și a limitării mobilității articulare", explică Daniela Buta, specialist coordonator Sport Forum.

Se prescriu programe de efort

Tot aici se concep și se derulează programe științifice de tratament personalizat, prin care să se asigure, în termenul cel mai scurt și în condiții de maximă siguranță, înlăturarea acestor insuficiențe constatate și remedierea dezechilibrelor musculare evidențiate în cadrul testărilor inițiale. De asemenea, se prescriu programe de efort, prin care să se obțină îmbunătățirea semnificativă a nivelului de pregătire fizică.

Majoritatea cazurilor de durere sunt localizate în regiunea lombo-sacrală (62%) și cervicală (34%).

La pacienții cu dureri de spate, diagnosticul doctorului este cel mai important criteriu al unui program de recondiționare al musculaturii coloanei vertebrale.

Conceptul DAVID SPINE propune o metodă științifică, având la bază un suport de aparate pentru analiză și îmbunătățirea condițiilor funcționale ale coloanei vertebrale. În 2007, conceptul DAVID SPINE a obținut primul loc în Europa, pentru dispozitivele de prevenție și recuperare prin mișcare.

Pe plan mondial, aparatele DAVID pentru analiză, terapie și antrenament sunt folosite în peste 750 de centre de elită precum și în 400 de clinici de reabilitare, 40 de centre de cercetare și în 6500 centre de sănătate și fitness. Datele obținute la aceste testări iniți-ale sunt apoi introduse într-un program special conceput, elaborându-se două concluzii:

- un diagnostic foarte amănunțit al situației de moment, al pacientului;

- un program strict individualizat de recuperare.

Pentru mai multe informații despre conceptul de recuperare medicală aveți la dispoziție numerele de telefon 0771.692.916 sau 0724.184.484 sau pe site-ul www.sport-forum.ro.

Comentează știrea

toma viorel
30 martie 2013
hernie disc

sunt interesat

Elena
4 aprilie 2013
hernie de disc

Merg la acest centru de 1 an si ma simt foarte bine.Recomand cu incredere!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Chinurile herniei de disc
Pagina a fost generata in 0.946 secunde