"Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet"

250
2

Articole de la același autor

Colegiul Medicilor din Romania a lansat astăzi, 10 august, campania de interes public "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet", care are ca scop informarea și conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expune atunci când informațiile neconvenționale iau locul consultațiilor medicale de specialitate.


Prin intermediul acestei campanii, Colegiul Medicilor din România trage un semnal de alarmă foarte serios asupra problemelor la care se expun pacienții atunci când, mai întâi apelează la sistemele neconvenționale.


Ei riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia și ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, fapt care poate reduce semnificativ șansa de vindecare și pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.


"Cercetarea științifică se face pe loturi de mii de oameni. Rețelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici măcar pentru doi oameni, fie ei și gemeni. Nu există boală, există bolnavi. Aceeași boală diferă ca exprimare, ca evoluție, ca posibilități terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geamăn la un frate geamăn. Nu tot ceea ce este îngăduit ne este și de folos. Să alegem ceea ce ne este de folos atunci când este vorba despre sănătatea noastră, sfatul medicului", a precizat președintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.


De asemenea, el a mai subliniat că spre deosebire de medici, cei care dau informații pe internet sau pe rețelele de socializare, sunt cel mai adesea anonimi sau persoane neidentificabile, situate oriunde în lume și care nu își asumă nicio răspundere pentru informația sau sfaturile oferite.




Comentează știrea

Mitica
10 august 2017
Babeasca

Eu apelez la vraci-vraci mai intai. E mai ieftin. Numai daca ma doare si ma doare ma duc la vracii cu diplome si aparate scumpe.

andrei
16 august 2017
medicina

Buna . Pe cand campania " STOP DIAGNOSTIC RADIO SI TV "

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Medicii de familie, reuniți la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.4441 secunde