Statistica DSPJ: un alt caz de suspiciune de rujeolă neconfirmat

160
Statistica DSPJ: un alt caz de suspiciune de rujeolă neconfirmat - rujeola-1487510283.jpg

Articole de la același autor

Până la sfârșitul săptămânii trecute, în întreaga țară au fost înregistrate aproape 2.700 de cazuri de rujeolă și 16 decese din cauza acestei boli. Potrivit declarațiilor șefului Direcției de Sănătate Publică Județeană, dr. Constantin Dina, în județul Constanța au fost sesizate doar patru astfel de cazuri, iar de curând au mai apărut doi pacienți suspecți de rujeolă, suspiciunea neconfirmându-se în cazul unuia dintre ei.


Trebuie precizat că, rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă, boala fiind cauzată de virusul rujeolic, ce cauzează, în general, afecțiuni respiratorii. Rujeola se transmite în momentul în care o persoană infectată tușește sau strănută. Virusul se răspândește cel mai adesea în perioada de incubație a bolii, atunci când pacientul nu știe că este bolnav și nu prezintă niciun simptom. 


La început, simptomele sunt febră, rinoree (scurgerea de secreții de la nivelul nasului), strănut, senzația de gât uscat, tuse persistentă. De asemenea, creșterea în volum a ganglionilor latero-cervicali este un motiv de alarmare, dar și apariția diareei, a oboselii sau a pierderii poftei de mâncare. 


Partea bună a lucrurilor este că erupția dispare în aproximativ 18 ore, dar în locul ei apare erupția tipică de rujeolă. Aceasta apare mai întâi la nivelul feței și în spatele urechilor, urmând să se răspândească apoi pe întreg corpul. După dispariția erupției, pe locul respectiv, pielea poate avea o tentă maronie, decolorată, care dispare treptat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4554 secunde