Spitalul spune că mâncarea bolnavilor este în regulă. OPC-ul este de altă părere
Articole de la același autor
MEDICUL CU CARE SE MÂNDREȘTE CONSTANȚA!
06 Iulie 2017
O fetiță de zece luni a murit astăzi de rujeolă
25 August 2017
SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA ARE UN NOU DIRECTOR MEDICAL
28 Iulie 2017
În timp ce Comisariatul Județean pentru Proitecția Consumatorilor (CJPC) Constanța susține că la firma de catering care aprovizionează Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) s-au descoperit 988 kg produse expirate, reprezentanții unității sanitare spun cu totul altceva. Conform declarației lui Horia Constantinescu, șeful CJPC, la fața locului au fost găsite 106 kg gujoane de pui expirate din data de 19 august 2017, 414 Kg făină expirată luna mai, biscuiți expirați din decembrie 2016 și 381 kg legumela care s-a modificat starea termică, prin congelare. Din această cauză, amenda aplicată de inspectorii de la Protecția Consumatorilor este în valoare de 15.000 lei.
De partea cealaltă, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanta a discutat astăzi cu reprezentanții firmei de catering care asigură hrana pacienților internați la SCJU. "În urma ședinței, s-a stabilit că pacienții SCJU nu au primit alimente din rândul celor găsite neconforme de către inspectorii CJPC. Aducem la cunoștința opiniei publice că făina de grâu nu este folosită în alimentația pacienților, biscuiții găsiți nu au fost serviți pacienților SCJU. Pentru aceștia se folosește alt tip de biscuiți. Gujoanele de pui servite pacienților erau în termen de valabilitate, deoarece au fost mai multe loturi cu termene diferite iar gemul pe care îl primesc pacienții este porționat și ambalat în cutii. În continuare se vor menține măsuri suplimentare de control asupra calității hranei iar asistentele dieteticiene din cadrul spitalului vor verifica zilnic preparatele care urmează să ajungă la pacienți. (din punct de vedere al termenului de valabilitate si din punct de vedere organoleptic: al mirosului, gustului, aspectului). Totodată, conducerea SCJU va solicita DSP Constanța să efectueze de urgență un control în cadrul unității de catering. Echipa managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța vă asigură că face tot ce este necesar pentru siguranța pacienților", au precizat aceștia.
De partea cealaltă, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanta a discutat astăzi cu reprezentanții firmei de catering care asigură hrana pacienților internați la SCJU. "În urma ședinței, s-a stabilit că pacienții SCJU nu au primit alimente din rândul celor găsite neconforme de către inspectorii CJPC. Aducem la cunoștința opiniei publice că făina de grâu nu este folosită în alimentația pacienților, biscuiții găsiți nu au fost serviți pacienților SCJU. Pentru aceștia se folosește alt tip de biscuiți. Gujoanele de pui servite pacienților erau în termen de valabilitate, deoarece au fost mai multe loturi cu termene diferite iar gemul pe care îl primesc pacienții este porționat și ambalat în cutii. În continuare se vor menține măsuri suplimentare de control asupra calității hranei iar asistentele dieteticiene din cadrul spitalului vor verifica zilnic preparatele care urmează să ajungă la pacienți. (din punct de vedere al termenului de valabilitate si din punct de vedere organoleptic: al mirosului, gustului, aspectului). Totodată, conducerea SCJU va solicita DSP Constanța să efectueze de urgență un control în cadrul unității de catering. Echipa managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța vă asigură că face tot ce este necesar pentru siguranța pacienților", au precizat aceștia.
Articole din aceeași secțiune
Joi, 31 August 2017
Joi, 31 August 2017
Joi, 31 August 2017
Joi, 31 August 2017
Joi, 31 August 2017
Joi, 31 August 2017
Miercuri, 30 August 2017
Miercuri, 30 August 2017
Miercuri, 30 August 2017
Miercuri, 30 August 2017
Miercuri, 30 August 2017
Marţi, 29 August 2017