Spitalul spune că mâncarea bolnavilor este în regulă. OPC-ul este de altă părere

1229
1

Articole de la același autor

În timp ce Comisariatul Județean pentru Proitecția Consumatorilor (CJPC) Constanța susține că la firma de catering care aprovizionează Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) s-au descoperit 988 kg produse expirate, reprezentanții unității sanitare spun cu totul altceva. Conform declarației lui Horia Constantinescu, șeful CJPC, la fața locului au fost găsite 106 kg gujoane de pui expirate din data de 19 august 2017, 414 Kg făină expirată luna mai, biscuiți expirați din decembrie 2016 și 381 kg legumela care s-a modificat starea termică, prin congelare. Din această cauză, amenda aplicată de inspectorii de la Protecția Consumatorilor este în valoare de 15.000 lei.

De partea cealaltă, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanta a discutat astăzi cu reprezentanții firmei de catering care asigură hrana pacienților internați la SCJU. "În urma ședinței, s-a stabilit că pacienții SCJU nu au primit alimente din rândul celor găsite neconforme de către inspectorii CJPC. Aducem la cunoștința opiniei publice că făina de grâu nu este folosită în alimentația pacienților, biscuiții găsiți nu au fost serviți pacienților SCJU. Pentru aceștia se folosește alt tip de biscuiți. Gujoanele de pui servite pacienților erau în termen de valabilitate, deoarece au fost mai multe loturi cu termene diferite iar gemul pe care îl primesc pacienții este porționat și ambalat în cutii. În continuare se vor menține măsuri suplimentare de control asupra calității hranei iar asistentele dieteticiene din cadrul spitalului vor verifica zilnic preparatele care urmează să ajungă la pacienți. (din punct de vedere al termenului de valabilitate si din punct de vedere organoleptic: al mirosului, gustului, aspectului). Totodată, conducerea SCJU va solicita DSP Constanța să efectueze de urgență un control în cadrul unității de catering. Echipa managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța vă asigură că face tot ce este necesar pentru siguranța pacienților", au precizat aceștia.

Comentează știrea

Anonim
31 august 2017
Fraieri suntem noi ei sunt ok

Cum dracu se face ca nu sunt expirate...logic ca sa se scoata ...doar nu era sa zica spitalul ca le.a dat stricaciuni la bolnavi

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2681 secunde